Κορωνοϊός: 54χρονος με εγκεφαλικό διαγνώστηκε με τη νόσο μετά θάνατον – Σταμάτησε η δωρεά οργάνων

  • Γιάννα Σουλάκη
κορωνοϊός
Ένα παράδοξο γεγονός συνέβη με τον τελευταίο θάνατο που καταγράφηκε στη χώρα. Πρόκειται για 54χρονο άνδρα που έχασε τη ζωή του από εγκεφαλικό και διαγνωστηκε θετικός μετά το θάνατό του.

Ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Αναφοράς «Αττικόν». Είχε υποστεί αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και η κατάστασή του, χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς, μη αναστρέψιμη.

Η οικογένειά του εξέφρασε την επιθυμία να δωρίσουν τα όργανά του 54χρονου για μεταμόσχευση οργάνων. Οι εξετάσεις που έγιναν, όμως, μετά θάνατον και οι οποίες περιελάμβαναν και την COVID-19, έδειξαν σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, ότι ο 54χρονος ήταν θετικός στη νόσο.

Η εντολή που δόθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων ήταν να σταματήσει η διαδικασία της αφαίρεσης των ζωτικών οργάνων του 54χρονου, τα οποία προορίζονταν να μεταμοσχευθούν σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Ο άνδρας έχασε τη ζωή του την περασμένη Τρίτη. Προστέθηκε, όμως, στον κατάλογο των θυμάτων της νόσου COVID-19 στην πατρίδα μας, μόλις σήμερα, οπότε βγήκαν τα αποτελέσματα του σχετικού τέστ.

Ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο μολύνθηκε ο ασθενής και εάν η νόσος COVID-19 έπαιξε ρόλο στον θάνατό του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν