Κοριοί: Συναγερμός στην Αττική – Έκλεισε πτέρυγα ξενοδοχείου για απεντόμωση

  • Ρούλα Τσουλέα
κοριοί
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα νότια προάστια. Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος των εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού.

Οι κοριοί που μαστίζουν τη Γαλλία έφτασαν και στην Ελλάδα, αναγκάζοντας ξενοδοχείο στα νότια προάστια της Αττικής να κλείσει ολόκληρη πτέρυγα για να κάνει απεντόμωση.

Αυτό αποκάλυψε ο   πρόεδρος των εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού κ. Γιώργος Χόντζογλου, προσθέτοντας πως προφανώς τους κοριούς έφεραν μαζί τους επισκέπτες κυρίως από τη Γαλλία.

Μιλώντας στο Open ο κ. Χόντζογλου είπε ακόμα πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα στρώματα στα ξενοδοχεία, καθώς είναι από τα σημεία όπου δημιουργούν φωλιές οι κοριοί.

«Δυστυχώς έχουμε εμφάνιση κοριών. Όχι από αυτούς που μας ακούνε, από αυτούς που μας τσιμπούνε», είπε. «Ξενοδοχείο στο παραλιακό προάστιο της Αττικής αναγκάστηκε να κλείσει μια πτέρυγα για να προχωρήσει σε απεντόμωση. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αυτό αποτελεσματικό αλλά μεταξύ άλλων προβλημάτων έχει υπάρξει και αυτό. Είναι φανερό ότι κάποιοι επισκέπτες μας κυρίως από τη Γαλλία μεταφέρανε τα έντομα και δυστυχώς κολλήσανε και στο ξενοδοχείο».

Διαβάστε ακόμα Κοριοί: Τι προκαλούν αν σας τσιμπήσουν και πώς να απαλλαγείτε οριστικά

Πως θα καταλάβετε αν έχετε κοριούς στο στρώμα – Απλές συμβουλές αντιμετώπισης

Πανικός στη Γαλλία για τους κοριούς – Έχουν πλήξει 1 στα 10 νοικοκυριά και τους δημόσιους χώρους

Ο κ. Χόντζογλου είπε ακόμα πως όταν έκανε τη θητεία του και ανευρίσκονταν κοριοί, η λύση που επιλεγόταν ήταν η καύση των στρωμάτων.  «Στον στρατό τα καίγαμε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα ξενοδοχείο με τέτοιο πρόβλημα. Έχουν εισχωρήσει στα στρώματα και είναι κόστος να αλλάξεις στρώμα σε ένα δωμάτιο», τόνισε.

Όπως σημείωσε ο κ. Χόντζογλου «τα μεγάλα ξενοδοχεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα αντικαθιστούν τα στρώματά τους». Πάντως, «μέχρι στιγμής είναι ένα ξενοδοχείο που έχει πρόβλημα», κατέληξε.

Φωτογραφία: iStock