Κωνσταντίνος Λουράντος: Απαντά με οργή σε δημοσίευμα εφημερίδας

  • Iatropedia
Έξαλλος έγινε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στο οποίο γίνεται λόγος για τις επενδύσεις φαρμακοποιών σε δεύτερες και τρίτες άδειες ώστε να έχουν αλυσίδες φαρμακείων υποστηρίζοντας εμμέσως αυτούς και όχι την επικρατούσα άποψη που υποστήριξε και ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής για "πάγωμα" των αδειών αυτών...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Απαντώντας στα επιχειρήματα που αναφέρονται στιο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ο κ. Λουράντος αναφέρει ότι «η ραχοκοκαλιά της οικονομίας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις: “Για αυτό, άλλωστε, και όποια προγράμματα χρηματοδότησης για την ανάπτυξη εγκρίνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρονται σε αυτή την κατηγορία των επιχειρήσεων”, αναφέρει ο κ. Λουράντος.

Όσο για όσα αναφέρονται περί απασχόλησης τριών ή τεσσάρων φαρμακοποιών στα εν λόγω φαρμακεία, ο κ. Λουράντος αντιλέγει ότι «το διευρυμένο ωράριο προκάλεσε την απώλεια πολύ περισσότερων άλλων θέσεων εργασίας που χάθηκαν σε φαρμακεία της γειτονιάς. Και αθροιστικά σε αυτό, ήδη έχουν κλείσει και σχεδόν 1.000 φαρμακεία λόγω της στρέβλωσης της αγοράς από την χαώδη κατάσταση που επικρατεί».

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ τονίζει εξάλλου, ότι οι φαρμακοποιοί επιθυμούν την ρύθμιση της αγοράς μέσω ενός πυκνού και πολυάριθμου δικτύου εφημεριών. Αλλά επένδυση στο φαρμακείο είναι ο ασθενής και ο ηλικιωμένος να μπορεί να πάρει τα φάρμακα του όχι μόνο από το κεντρικό φαρμακείο τις ώρες λειτουργίας των πολυκαταστημάτων κάπου μακριά, αλλά από το φαρμακείο δίπλα του, όλες τις ώρες και τις ημέρες μέσω των υποχρεωτικών εφημεριών και διανυκτερεύσεων.

Στο τέλος της διαμαρτυρίας του αναφέρει ο κ. Λουράντος: «Εν κατακλείδι η ρύθμιση του ωραρίου αλλά και η απόσυρση των μνημονιακών διατάξεων όχι μόνο δεν έχουν στόχο να καταστρέψουν κανέναν αλλά αντιθέτωςεξασφαλίζουν ότι θα αποκατασταθούν οι αδικίες και θα επιβάλλουν την τάξη σε έναν χώρο ο οποίος δεν μπορεί να υπόκειται μόνο σε λογιστικούς κανόνες, καθώς αυτοί οι κανόνες τελικά απέτυχαν και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές τόσο στην απασχόληση όσο και στη Δημόσια Υγεία της Ελλάδας».