Κομματικά συμφέροντα πίσω από τις κινητοποιήσεις καταγγέλλει ο Άδωνις

  • Iatropedia
Για πολιτικές σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων έκανε λόγο ο υπουργός υγείας με αφορμή τις σημερινές κινητοποιήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Μετά τη συνάντηση που είχε με διαμαρτυρόμενους, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι σε καμιά περίπτωση δεν εκπροσωπούν τον λαό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο πολύς κόσμος, ο πραγματικός ελληνικός λαός, δεν τους ακολουθεί, γιατί ξέρει ότι αυτό που κάνουμε, πρώτον, ήταν αναγκαίο και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια και ότι, δεύτερον, στο τέλος της μεταρρύθμισης στην υγεία, θα έχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες, δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα.

έντονο επεισόδιο

Λεκτικό επειεσόδιο μεταξύ του υπουργού και αντιπροσωπείας των εργαζομένων όταν οι δεύτεροι αρνήθηκαν να καθήσουν στο ίδιο το τραπέζι με τον υπουργό.

Σε μια προσπάθεια να σπα΄σει ο πάγος ο Άδωνις Γεωργιάδης τους ρώτησε ''Φυστικάκι να κεράσω» . Η απάντηση που πήρε ήταν αρνητική αφού η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε πως δε θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι μαζί του. Οι περισσότεροι αποχώρησαν αλλά λίγοι έμειναν. Και είχαν εντονότατο διάλογο με τον υπουργό, όταν η συζήτηση έφτασε στις απολύσεις.

Οι συνδικαλιστές δε θέλησαν να συζητήσουν, τονίζοντας πως δεν έχουν τίποτα να πουν αφού οι αποφάσεις είναι ειλημμένες. Η αντίδρασή τους εκνεύρισε τον Άδωνι Γεωργιάδη που τους είπε πως «δε θα μου κάνετε μαθήματα Δημοκρατίας».

Και επανέλαβε ότι δε θα γίνει καμία απόλυση. Γιατί αν γίνει, εκείνος θα παραιτηθεί. Απολύσεις θα γίνουν ανταπάντησαν οι συνδικαλιστές.

«Αν γίνουν απολύσεις, εγώ θα παραιτηθώ. Εσύ είναι αποφασισμένος να παραιτηθείς από το ΕΣΥ αν δε γίνουν απολύσεις» είπε σε συνδικαλιστή και πρότεινε το χέρι του προς τον άνδρα, σα να ήθελε να βάλουν στοίχημα.

γιατροί Λάρισσα

Σχετικά με τις αυτοδίκαιες αργίες ιατρών στο Νοσοκομείο της Λάρισας ο κ. Γεωργίαδης ανέφερε:

«Υπήρχε μια εκκρεμής διαδικασία εδώ και καιρό. Έχω αποφασίσει ως Υπουργός να εφαρμόζω τον νόμο και όπου μου δίνεται η δυνατότητα να υπογράφω αυτοδίκαιες αργίες, θα τις υπογράφω. Δε θέλω να πω ότι είναι κατ' ανάγκην ένοχοι οι γιατροί. Αυτό θα το αποφασίσει οριστικά η ελληνική Δικαιοσύνη και τα πειθαρχικά όργανα. Όμως, θέλω να ξέρουν όλοι οι ιατροί ότι από εδώ και μπρος δεν υπάρχει από το Υπουργείο Υγείας η παραμικρή ανοχή στην παραμικρή τέτοια υπόθεση».

δεν επιβαρύνονται τα νοσοκομεία

Σε ερώτημα για το αν θα επιβαρυνθούν τα μεγάλα νοσοκομεία από το κλείσιμο των μικρών, ανέφερε τα εξής:

'Όταν θα ολοκληρωθεί μετά την κινητικότητα η μεταφορά των κλινικών και του προσωπικού, όπως την έχουμε σχεδιάσει, μπορείτε να δείτε ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο.

Όχι μόνο δεν θα έχουμε περισσότερα ράντζα, γιατί σήμερα έχουμε, αλλά θα έχουμε λιγότερα έως και καθόλου. Μάλιστα στην εφημερία θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια'.

Στο μεταξύ χιλιάδες εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο υγείας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το καθεστώς κινητικότητας αλλά και για το σχέδιο αλλλάγής χρήσης των νοσοκομείων.

Φωνάζοντας συνθήματα και πανώ ζητούσαν να μην γίνει καμία απόλυση στο χώρο της υγείας και να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο.

Για αρκετή ώρα στους γύρω δρόμους επικρατούσε το αδιαχώρητο αφού οι δρόμοι παρέμειναν κλειστοί για δυο ώρες περίπου.Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 1500 μμ.

νέες κινητοποιήσεις

Την ερχόμενη εβδομάδα γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό αναμένεται να πραγματοποιήσουν νέο γύρο κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για την κινητικότητα στο ΕΣΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλάζει η συμμετοχή στα φάρμακα.Πόσο θα πληρώνουν οι ασθενείς

Ημερομηνίες ορόσημα της κινητικότητας στο ΕΣΥ.Όλα για την αξιολόγηση και τα μόρια

Προσλήψεις για να ανοίξουν οι Εντατικές προανήγγειλε ο Άδωνις