Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα Τρίτη! Συνεχίζουν την άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί!

  • Iatropedia
Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί και προχωρούν σε 48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη μετά την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Όπως αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) στις 17 και 18 Δεκεμβρίου όλα τα φαρμακεία της χώρας θα βάλουν λουκέτο ενώ θα συνεχισθεί επ αόριστον η άρση πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ. Γεγονός που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν και πάλι από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. Την απόφαση του ΠΦΣ αναμένεται να ακολουθήσει και ο Σύλλογος της Αττικής ενώ πιο σκληρή στάση είναι πιθανό να τηρήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Πειραιά.

Κι ενώ όλοι ήλπιζαν ότι η χρυσή τομή θα βρεθεί μεταξύ των φαρμακοποιών και του υπουργείου Υγείας, πριν λίγα 24ωρα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος έριξε μάλλον λάδι στη φωτιά με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να σκληραίνουν τη στάση τους και να κορυφώνουν και τις κινητοποιήσεις τους.

Στόχος μεταξύ άλλων να αρθεί η απόφαση του υπουργού Υγείας για απελευθέρωση του ωραρίου, για ατομικές συμβάσεις αλλά και να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα ή έστω να δοθεί σαφές χρονοδιάγραμμα.

Όλα δείχνουν πάντως πως και ο υπουργός Υγείας θα τηρήσει την αντίστοιχα σκληρή στάση δεδομένου πως μάλλον αυτή τη φορά υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς αν και αρμόδιος για το θέμα των φαρμακοποιών και του ΕΟΠΥΥ, τηρήθηκε εκτός παιχνιδιού γεγονός βέβαια που ανοίγει μια άλλη πολιτικής φύσεως συζήτηση.

Πλέον όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, οι όποιες συζητήσεις θα πρέπει να γίνουν με τον πρωθυπουργό.

Όμως όλα δείχνουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει αναθέσει εξ ολοκλήρου το μέτωπο των φαρμακοποιών στα χέρια του Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Δήμητρα Ευθυμιάδου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

στα άκρα η κόντρα Λυκουρέντζου – Φαρμακοποιών. το παρασκήνιο της μεγάλης ρήξης

η κρίση χτύπησε και τα φαρμακεία. πόσα έχουν βάλει λουκέτο

γιατί κάποια φάρμακα στην ελλάδα είναι ακριβότερα; στοιχεία φωτιά

κινδυνεύουν να κλείσουν 400 φαρμακεία. κραυγή αγωνίας από τον κλάδο

πως θα πάρετε πίσω τα χρήματα σας από φάρμακα που πληρώσατε από την τσέπη σας