Κινητικότητα εξπρές στα ψυχιατρικά νοσοκομεία φέρνει η νέα χρονιά!

  • Iatropedia
Σε καθεστώς κινητικότητας μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα ψυχιατρικά νοσοκομεία με το νέο έτος πράγμα το οποίο γνωρίζουν εδώ και καιρό για αυτό και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Πότε ξεκινά η κινητικότητα- διαθεσιμότητα

Ήδη βρίσκεται στα χέρια της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ο πλήρης κατάλογος των ονομάτων των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία της Αττικής αλλά και της Θεσσαλονίκης και μπαίνουν οι τελικές πινελιές πριν ο κύβος ριφθεί για τους εργαζόμενους.

Η ανησυχία στους κόλπους των εργαζομένων είναι έκδηλη τις τελευταίες ημέρες ενώ ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαιώνει ότι δε θα απολυθεί κανείς καθώς θα μεταφερθούν ολόκληρες οι κλινικές σε γενικά νοσοκομεία όπου και θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους. Δηλαδή ολόκληρα τμήματα με το προσωπικό, τα κρεβάτια αλλά και τα μηχανήματα θα …μετακομίσουν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να συνεχίσουν να περιθάλπουν τους ασθενείς.

Προβληματισμό ωστόσο προκαλεί η μεταφορά των ψυχικά πασχόντων δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται δύσκολες συμπεριφορές οι οποίες απαιτούν ειδικό χειρισμό.

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα τμήματα όπως τα τεχνικά και αυτά της σίτισης θα κατανεμηθούν όπου υπάρχουν ανάγκες.

Για παράδειγμα οι τεχνικοί των ψυχιατρικών νοσοκομείων αναμένεται να μεταπηδήσουν στις υγειονομικές περιφέρειες όπου και θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο τμήματα που θα καλύπτει τις τεχνικές ανάγκες όλων των νοσοκομείων.

Στα ψυχιατρικά νοσοκομεία πρόκειται να μείνουν ελάχιστοι πίσω όπου θα διατηρηθούν ορισμένες μόνο κλινικές.

Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας θα λάβουν …φύλλο πορείας και θα περιμένουν στη συνέχεια να βγει η θέση τους σε ΦΕΚ ώστε να εργασθούν και πάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν