Κίνηση ανθρωπιάς από την Novartis!

  • Iatropedia
Χείρα βοηθείας στους ανασφάλιστους και ανήμπορους συμπολίτες μας απλώνει η φαρμακευτική εταιρεία Novartis η οποία δώρησε εκατοντάδες φάρμακα στην «Τράπεζα Φαρμάκων» του ΣΦΕΕ και του ΙΣΑ.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ – Δίκτυο Δωρεάν Διάθεσης για Άπορους και Ανασφάλιστους». Στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγες ημέρες η Novartis Hellas πραγματοποίησε μέσω του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ αποστολή εκατοντάδων φαρμάκων από την οποία θα ωφεληθούν δεκάδες ασθενείς.

Δωρήθηκαν σκευάσματα που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος ασθενειών όπως υπέρταση, διαβήτης, ασθένειες του αναπνευστικού, νευρολογικές, δερματικές και ρευματολογικές παθήσεις αλλά και για μεταμόσχευση.

Οι δωρεές φαρμάκων ύψιστης, υψηλής και μη άμεσης προτεραιότητας θα καλύψουν ανασφάλιστους που θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, καθώς επίσης και άπορους όλων των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, των Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, των Κοινωνικών Ιατρείων 320 Δήμων της χώρας και των Ιδρυμάτων Χρονίως Πασχόντων της χώρας.

Η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης, κυρία Σίσσυ Ηλιοπούλου, δήλωσε σχετικά: «Η Novartis είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται πάνω από 15 χρόνια στην Ελλάδα και καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, όχι μόνο μέσω της έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων φαρμάκων, αλλά και μέσω της στήριξης των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Και συνέχισε: ''Στο κέντρο της φιλοσοφίας της εταιρείας είναι ο άνθρωπος και στόχος του προγράμματος Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας είναι να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην άμβλυνση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, στη δημιουργία καλύτερης ποιότητας ζωής για τους πολίτες αλλά πρωτίστως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη.»

τι είναι η Τράπεζα Φαρμάκων ΣΦΕΕ

Η Τράπεζα Φαρμάκων είναι μια πρωτοβουλία που διευρύνει και εξελίσσει περαιτέρω τη συνεργασία που έχει ο ΣΦΕΕ και οι εταιρείες μέλη του με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για τη στήριξη με φαρμακευτικό υλικό των απόρων και ανασφάλιστων του Μητρώου ΙΣΑ.

Παράλληλα πρόκειται να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του δικτύου των παραρτημάτων των Ιατρείων Κοινωνικής Αποστολής και των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων που στηρίζει ο ΙΣΑ και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών στους κατά τόπους Δήμους, Ιατρικούς Συλλόγους και Μητροπόλεις. Η Πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και έχει την επιστημονική επίβλεψη του ΕΟΦ.