Κικίλιας: Βρέθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ανακοίνωσε νέα έργα

  • Γιάννα Σουλάκη
Σε εξαγγελία νέων έργων για την διευκόλυνση των ασθενών στο Λαϊκό Νοσοκομείο προχώρησε μετά από επίσκεψή του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας συναντήθηκε με τη διοίκηση και το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων του Λαϊκού νοσοκομείου, ενώ περιηγήθηκε στην Αιματολογική Κλινική, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στην Καρδιολογική Κλινική και στη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Ο υπουργός δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των έργων και τους νέους χώρους που δημιουργούνται στο νοσοκομείο μετά από δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όπως είπε:

«Το «Λαϊκό» διαθέτει μία εξαιρετική Αιματολογική Κλινική, Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης και Αριστείας, όπου εξωτερικοί ασθενείς έρχονται από όλη την Ελλάδα για τις πολύ υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες που παρέχει. Ανακοινώνω σήμερα την άμεση κατασκευή πύργου μεταξύ των δύο κτιρίων του Νοσοκομείου και νέα ασανσέρ, ώστε αυτοί οι αιματολογικοί ασθενείς που είναι ανοσοκατασταλμένοι να μη χρειάζονται να περνούν μέσα από το υπόλοιπο Νοσοκομείο και νέα, τελευταίας τεχνολογίας ιατρικά μηχανήματα για το Νοσοκομείο. Είχα επίσης την ευκαιρία να δω, και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την πορεία των έργων, τους καινούριους χώρους υγιεινής που έρχονται από την δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε, επίσης, ότι έχει δεσμευτεί για τη μονιμοποίηση των επικουρικών νοσηλευτών, προ κορονοϊού και κατά τη διάρκεια του κορονοϊού, «οι οποίοι θα παραμείνουν όλοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και για την μετατροπή θέσεων επικουρικών ιατρών σε Επιμελητές Β΄, έπειτα από αξιολόγηση, για να μπορέσουν να παραμείνουν επίσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαγωνισμοί για νέους μόνιμους ιατρούς στα Νοσοκομεία μας».

Είδε, επίσης, όπως είπε τις νέες Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας «και την εξαιρετική λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας εδώ στο «Λαϊκό», όπως και την υποδειγματική λειτουργία του triage και των εξωτερικών ιατρείων. Στο τέλος αυτής της πολύ μεγάλης περιπέτειας, θα έχουμε υποστηρίξει όλο τον κόσμο και την κοινωνία που το έχει ανάγκη και το χρειάζεται, θα έχουμε στηρίξει το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό και θα έχουμε αναβαθμίσει τα Νοσοκομεία μας».

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, στο «Λαϊκό»