Κικίλιας: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πανδημία – Για ποιες περιοχές υπάρχει ανησυχία

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Ο δείκτης θετικότητας παρουσιάζει σταθεροποίηση με τάση υποχώρησης, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πανδημία. Ο δείκτης υπολογίζεται στο 4,85%, ενώ μικρή υποχώρηση εντοπίζεται και στον μέσο όρο ημερήσιων λοιμώξεων.

Υποχώρηση παρουσιάζουν οι ενεργές λοιμώξεις στη χώρα, φτάνοντας τα 27.462 ενεργά κρούσματα. Σταθεροποίηση σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας παρουσιάζεται και σε όλες τις περιφέρειες με εξαίρεση την Κ. Μακεδονία και Θράκη όπου παρατηρείται έντονα αυξητική τάση και σε συνδυασμό με την επιβάρυνση του προηγούμενου μήνα, πιέζονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα.

Σταθεροποιητική τάση παρουσιάζεται και στην Αττική κάτι που ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε ελπιδοφόρο, ωστόσο δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, είπε χαρακτηριστικά.

Στην Αττική, που είναι ο μισός πληθυσμός της χώρας, τα στοιχεία παρουσιάζουν σταθεροποιητική τάση μετά από πολλές εβδομάδες αύξησης των κρουσμάτων. «Η ισορροπία όμως είναι εύθραυστη και δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Τώρα, περισσότερο από ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουν στον κορονοϊό να μας απειλήσει», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Άρα η πιστή τήρηση των μέτρων σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς, μας φέρνει πιο κοντά στο στόχο μας να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα, κατέληξε ο υπουργός.

Συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και αυστηρή τήρηση των μέτρων. Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς είπε ότι η διαδικασία προχωρά κανονικά, όπως επίσης και οι παραλαβές των εμβολίων.

Κικίλιας: Έρχονται νωρίτερα 1,2 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer

Εντός του τριμήνου που διανύουμε, αναμένεται να παραλάβουμε 1,2 εκατομμύρια δόσεις της Pfizer, όπως είπε ο Υπουργός Υγείας. Πρόκειται για το ποσοστό που αναλογεί στην Ελλάδα από τις 50 εκατομμύρια δόσεις που θα λάβει νωρίτερα η ΕΕ, τις οποίες ανήγγειλε την Τετάρτη η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, ότι θα παραληφθούν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αντί για το τέταρτο.