Κικίλιας: Στο Υπουργείο Υγείας οι διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας – Τι τους ζήτησε ο Υπουργός

  • Γιάννα Σουλάκη
Είναι η πρώτη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της χώρας, αλλά και τους διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Τι κι αν όλη η Ελλάδα σήμερα τσικνίζει, για το Υπουργείο Υγείας είναι … απλώς Πέμπτη! Τους διοικητές των Υγειονομικών Μονάδων όλης της χώρας, αλλά και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη σήμερα Πέμπτη (20-2-2020), ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στη σύσκεψη εργασίας συμμετείχε σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργού Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, στην ημερήσια διάταξη κυριάρχησαν μεταξύ άλλων δύο βασικά θέματα: Οι αλλαγές για την καλύτερη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που δρομολογούνται στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και η προετοιμασία των υγειονομικών μονάδων για πιθανή εμφάνιση κρούσματος κοροναϊού.

ΤΕΠ: Η παρουσία των διοικητών στις εφημερίες και στα επείγοντα

Οι εφημερίες ανά τρεις ημέρες, η καλύτερη διασύνδεση των τμημάτων επειγόντων με το ΕΚΑΒ, η ηλεκτρονική καταγραφή των περιστατικών ώστε να τηρείται η σειρά προτεραιότητας, η εξάλειψη των ράντζων, αλλά και η αυτοπρόσωπη παρουσία των διοικητών στα Τμήματα Επειγόντων της ημέρας της εφημερίας του εκάστοτε νοσοκομείου, ήταν στην αιχμή του δόρατος της ομιλίας του υπουργού Υγείας προς τους διοικητές.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε την υποχρέωση που έχουν αναλάβει οι διοικητές, να είναι παρόντες και να δίνουν λύσεις, δίπλα στον πολίτη που αναζητά λύση στο πρόβλημα της υγείας του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν από την τσέπη τους την περίθαλψή τους και θέλουν όταν βρεθούν σε ανάγκη, το υγειονομικό σύστημα να τους  στηρίξει και να τους προσφέρει πίσω όσα δικαιούνται».

Κοροναϊός: Να εξασφαλιστεί η επάρκεια υγειονομικών υλικών και η εκπαίδευση και ασφάλεια του προσωπικού

Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε μιλώντας προς τους διοικητές ότι θα πρέπει να λάβουν όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται, ώστε να τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας των ασθενών, όταν διαχειρίζονται ένα ύποπτο κρούσμα στο νοσοκομείο. Τόνισε, επίσης, την αναγκαιότητα να υπάρχει επάρκεια σε ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ζήτησε, επίσης από τους διοικητές, να φροντίσουν ώστε το προσωπικό να έχει την απαιτούμενη εκπαίδευση, ώστε να μην γίνουν λάθη.