Κικίλιας στο mega εμβολιαστικό Κέντρο στη Ρόδο: Έκκληση στους εργαζόμενους στον τουρισμό να εμβολιαστούν

  • Γιάννα Σουλάκη
Το mega εμβολιαστικό κέντρο της Ρόδου επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και δήλωσε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας και της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία», από σήμερα στη Ρόδο προστίθενται εμβολιαστικές γραμμές για το mRNA εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Παράλληλα έκανε έκκληση σε όλους τους υπαλλήλους και ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων να εμβολιαστούν.

Ο κ. Κικίλιας περιηγήθηκε στους χώρους του mega εμβολιαστικού κέντρου και συνεχάρη τους υγειονομικούς που το στελεχώνουν για την τεράστια συμβολή τους στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ συνομίλησε και με πολίτες που βρίσκονταν εκεί για τον εμβολιασμό τους.

Σημείωσε, επίσης, πως από την επόμενη εβδομάδα, το mega εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί μόνο με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ αυτό της Johnson & Johnson θα χορηγείται στο εμβολιαστικό κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι από την εποχή που ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» μέχρι σήμερα, έχει αυξηθεί υπερπολλαπλάσια ο εμβολιασμός και στη Ρόδο και σε άλλα νησιά», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας μετέβη στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, βουλευτών του Νομού Δωδεκανήσου, του Διευθυντή του ΕΚΑΒ Ρόδου και της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας.

Κικίλιας: Έκκληση στους υπαλλήλους του τουρισμού να εμβολιαστούν

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, επίσης, πως επισκέφθηκε το νησί της Ρόδου, καθώς αποτελεί τη «ναυαρχίδα του τουρισμού μας». Για το λόγο αυτό κάλεσε τους εργαζόμενους στον τουρισμό να εμβολιαστούν:

«Σήμερα επισκέπτομαι το νησί και για έναν ιδιαίτερο λόγο. Είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού μας, έχει τεράστιο αριθμό ξενοδοχειακών μονάδων, υποδέχεται τουρίστες και πέρα από τη στενή έννοια της καλοκαιρινής περιόδου και άρα όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να σπεύσουμε να κλείσουμε ραντεβού και να εμβολιαστούμε. Και απευθύνομαι στους επαγγελματίες, ξενοδόχους, το προσωπικό που δουλεύει στις τουριστικές επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους στο νησί, στους κατοίκους του, αλλά και στους διαμένοντες, αυτούς οι οποίοι έρχονται στο νησί. Όλοι να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε. 16 μήνες πλέον μέσα στην πανδημία, έχουμε βιώσει το πόσο σκληρός είναι αυτός ο ιός και αυτή η αρρώστια», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν