Κικίλιας στο ΚΑΤ: Επισκέφθηκε τους εγκαυματίες πυροσβέστες – 11 περιστατικά στο Κ.Υ. Ιστιαίας – Εκκενώνεται γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Το νοσοκομείο ΚΑΤ επισκέφθηκε το πρωί, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας των δύο πυροσβεστών που παραμένουν διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ, αλλά και για τους υπόλοιπους ασθενείς που νοσηλεύονται με εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μετέβη σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύονται 4 πυροσβέστες από τις πυρκαγιές της Αττικής.

Οι δύο είναι διασωληνωμένοι, σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι άλλοι δύο με ήπια εγκαύματα στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής- Εγκαυμάτων.

Ο Υπουργός ενημερώθηκε από τον Διοικητή και τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία υγείας των εγκαυματιών και στη συνέχεια σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, έδωσε τη συνολική εικόνα για την κατάσταση της υγείας των ασθενών από την πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε:

«Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ 9 περιστατικά σε Νοσοκομεία της Αθήνας: 5 εγκαυματίες, 1 τραυματία και 3 συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μάλλον, στο Νοσοκομείο Λαμίας».

Κικίλιας: Εκκενώνεται γηροκομείο στον Άγιο Στέφανο

Από χθες στις 03:30 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η εκκένωση του γηροκομείου «Νέα Θάλπη» στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας. Όπως είπε 47 κατάκοιτοι συμπολίτες μας μεταφέρονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην «Παμμακάριστο» και στο «Ελπίς».

«Ήρθα σήμερα εδώ, με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και τους Διευθυντές στο ΚΑΤ, για να δω τους εγκαυματίες εθελοντές πυροσβέστες μας, να ενημερωθώ για την πορεία της υγείας τους και στη συνέχεια να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν