Κικίλιας: Προηγείται στα ραντεβού με όλα τα εμβόλια η ομάδα 25-29 ετών

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Σε δύο κύματα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 18-29. Θα προηγηθούν τα άτομα 25-29 ετών και θα ακολουθήσει η ομάδα 18-24, σύμφωνα με τις νεότερες ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Βασίλης Κικίλια.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την μελέτη που αφορά το Ισραήλ και την πιθανή συσχέτιση ορισμένων περιστατικών μυοκαρδίτιδας σε νεαρούς άντρες, μετά από εμβολιασμό με το εμβόλιο της Phizer, είπε ότι η χώρα αυτή έχει ήδη ξεκινήσει εμβολιασμό στις ηλικίες 12 έως 15 ετών με το εμβόλιο αυτό, διευκρινίζοντας ότι τα νέα στοιχεία δεν αλλάζουν το πρόγραμμα εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο στην Ελλάδα.

«Μέχρι στιγμής η επιστημονική κοινότητα, σε μικρό χρόνο, κατάφερε να παράξει πιστοποιημένο και αποτελεσματικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού», είπε χαρακτηρηριστικά, μιλώντας για μια ακόμη φορά για τις ευεργετικές ιδιότητες του εμβολιασμού.

Κικίλιας: Πώς εξελίσσεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στα νησιά «Γαλάζια Ελευθερία»

Ο  Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε, επίσης, τα ποσοστά της εμβολιαστικής κάλυψης σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και ξεχωριστά στα νησιά. Όπως επισήμανε, μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί πάνω από το 40% των κατοίκων στα νησιά, με τουλάχιστον μία δόση.

Πρόσθεσε, επίσης, πως το 13% των πολιτών στα νησιά είχαν εμβολιαστεί πλήρως πριν την επιχείρηση, ενώ τώρα και μετά την εφαρμογή της, το ποσοστό αυτό έχει φτάσει το 27%. Μάλιστα ανέφερε, ότι στη Λευκάδα, την Θάσο, την Πάρο, την Μύκονο και την Σαλαμίνα, ο αριθμός των ραντεβού και απορρόφησης των εμβολίων είναι εξαιρετικά ικανοποιητικός, φτάνοντας το 100%.

Μιλώντας για το σύνολο της χώρας, είπε ότι το 35,5% των πολιτών έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση και το 20,3% έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και με τις δύο δόσεις.

«Σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 61.000 εμβολιασμοί, ενώ αναμένεται μέχρι το τέλος της ημέρας να ξεπεράσουμε τους 100.000. Από την αρχή της επιχείρησης «Ελευθερία» έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 5.751.115 εμβολιασμοί. Με τουλάχιστον μία δόση έχουν εμβολιαστεί 3.728695 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 35,51% και 2.137.818 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό 20,39%», είπε ο κ. Κικίλας.