Κικίλιας – Πέτσας καλούν Δήμους και Περιφέρειες να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες

  • Γιάννα Σουλάκη
αιμοδοσία
Η πανδημία και ο παρατεταμένος εγκλεισμός έχουν "στραγγίσει" τα Κέντρα Αιμοδοσίας της χώρας μας από το πολύτιμο αίμα που χρειάζονται οι ασθενείς για να κρατηθούν στη ζωή, αλλά και οι συμπολίτες μας που υποβάλλονται σε χειρουργεία.

Κάλεσμα προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες, απηύθυναν σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο κρατικών αξιωματούχων, όπου αποφασίστηκε -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στη συνέχεια- οι Δήμοι και οι Περιφέρειες της χώρας «να οργανώσουν εθελοντικές αιμοδοσίες, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς, τηρώντας τα καθορισμένα πρωτόκολλα και τους κανόνες υγιεινής».

«Οι ανάγκες για εθελοντική προσφορά αίματος δε σταματούν ποτέ προκειμένου να καλυφθούν οι συμπολίτες μας που μεταγγίζονται τακτικά, αλλά και οι ασθενείς που χρειάζεται να χειρουργηθούν. Ιδιαίτερα, αυτήν την εποχή, λόγω της πανδημίας, οι ανάγκες για προσφορά αίματος είναι ακόμη μεγαλύτερες», αναφέρεται χαρακτηριστικά και τονίζεται ότι το μήνυμα είναι ένα: «Δίνουμε Αίμα, Σώζουμε Ζωές».