Κικίλιας: «Όταν χρειαστεί κλείνουμε για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Στην Πλατεία Αγίου Μελετίου στα Σεπόλια, όπου πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test από τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ, βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας παρακολούθησε από κοντά τη διαδικασία διεξαγωγής δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Τον συνόδευε ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν υπάρχει ανησυχία στη χώρα για τρίτο κύμα της πανδημίας και πιθανότητα σκληρού lockdown στην Αττική, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι εισηγήσεις των ειδικών είναι που καθορίζουν το τι θα γίνει:

«Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία. Από την άλλη, καταλαβαίνετε ότι προσπαθούμε να στηρίξουμε και όλες τις άλλες εκφάνσεις της κοινωνίας. Και τη δυνατότητα να πηγαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία και να επιβιώσει η μέση ελληνική οικογένεια που παλεύει για τα προς το ζην, αναφέρομαι στο λιανεμπόριο». 

Ο επιτυχής εμβολιασμός είναι που θα σημάνει τη λήξη της πανδημίας, σημείωσε ο υπουργός Υγείας :

«Όπου μπορούμε, να ανοίγουμε την κοινωνία προκειμένου να παίρνουμε ανάσες μέχρι να φτάσουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας, που είναι ο επιτυχής εμβολιασμός. Όπου δυσκολεύουν τα πράγματα και τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια, να κλείνουμε και να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας», σημείωσε.

Κικίλιας: Συγχαρητήρια στον ΕΟΔΥ

Η πολυσύνθετη μάχη της πανδημίας είχε την αμέριστη στήριξη του ΕΟΔΥ, επισήμανε ο υπουργός Υγείας και έδωσε συγχαρητήρια στις κινητές ομάδες:

«Να δώσω για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, για την προσπάθεια που έχει κάνει όλους αυτούς τους μήνες. Οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ είναι σε όλη την Ελλάδα, όπου και όποτε προκύπτει ανάγκη προστρέχουμε προκειμένου να βοηθήσουμε τον κόσμο», κατέληξε.