Κικίλιας: Οικονομικά κίνητρα σε γιατρούς – φαρμακοποιούς για να εμβολιάζουν πολίτες

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Νέα όπλα επιστρατεύει η κυβέρνηση για να αυξήσει τα εμβολιαστικά ποσοστά και να δημιουργήσει ταχύτερα τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό. Όπως ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, γιατροί και φαρμακοποιοί που θα κλείνουν ραντεβού με πολίτες για εμβολιασμό θα παίρνουν χρηματική αμοιβή.

Νέα κίνητρα για να πειστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να εμβολιαστούν έδωσε σήμερα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί θα πιστώνονται 10 ευρώ στον λογαριασμό τους όταν θα κλείνουν ένα ραντεβού για εμβολιασμό.

Επίσης, για να αντιμετωπίσει την χαμηλή ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα των εμβολιασμών στο σπίτι αύξησε την αμοιβή τους. Όπως σημείωσε συγκεκριμένα, το ποσό που θα πιστώνεται σε γιατρούς που εμβολιάζουν ασθενείς στο ιατρείο τους αυξάνεται από 3 ευρώ στα 20 ευρώ. Ακόμα, 50 ευρώ θα δίνονται σε όλους τους γιατρούς που θα εμβολιάζουν κατάκοιτους ασθενείς στο σπίτι τους.

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, το ΕΣΥ πιέστηκε αλλά απέδειξε ότι αντέχει και θα αντέξει.

Τέλος, υπογράμμισε ότι Εκκλησία στέκεται δίπλα μας με ειλικρινή και θαρραλέα στάση, υπενθυμίζοντας ότι τρεις μητροπολίτες ήδη έχουν χαθεί από τον κορονοϊό και χαρακτήρισε τολμηρή και καθαρή τη στάση της υπέρ του εμβολιασμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν