Κικίλιας: «Οι επιδημιολόγοι θα αποφασίσουν για το lockdown σε έκτακτη σύσκεψη σήμερα»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Μετά από ευρεία σύσκεψηστο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Επιδημιολόγων, οι οποίοι θα κληθούν να αποφασίσουν νέο πιθανό οριζόντιο lockdown στην Αττική.

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων και της καταστάσεως. Παρατέθηκαν τα δεδομένα, ο Πρωθυπουργός ζήτησε την έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής των επιστημόνων έτσι ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων για την Αττική. Η Επιτροπή θα συνεδριάσει, θα κάνει τις εισηγήσεις της και μετά θα ανακοινωθούν τα όποια μέτρα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας.

Δείτε επίσης – Κικίλιας: Εισηγείται σκληρό lockdown στην Αττική στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων – Σε δύσκολη κατάσταση το ΕΣΥ

Η συνάντηση των κυβερνητικών και υγειονομικών αρχών έγινε  με αντικείμενο την επιβολή ολικού lockdown στην Αττική, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι  επιδημιολογικό φορτίο στην πρωτεύουσα και η επιβάρυνση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εμφανίζει αυξητικές τάσεις.

H τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ορίστηκε για σήμερα Τρίτη (9/3) για τις 3.30 μ.μ.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Μεγάλη αύξηση στις νοσηλείες – 2.500 κρούσματα τον επόμενο μήνα προβλέπει το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρή Λιβάνιου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιου για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκη Σκέρτσου, του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Χρήστου Ταραντίλη, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.