Κικίλιας: Νοσοκομείο only Covid και το Θριάσιο – Πόσες νέες κλίνες ΜΕΘ αναπτύσσονται

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Την μετατροπή και του Θριάσιου νοσοκομείου σε νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας περιστατικών κορονοϊόύ εξήγγειλε στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πανδημία το απόγευμα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Επιπροσθέτως αναπτύσσονται και 51 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας απηύθυνε απόψε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία, με αφορμή την προσαρμογή στα υφιστάμενα μέτρα, κάνοντας λόγο για «μικρές ανάσες στήριξης και βοήθειας στην κοινωνία».

Ο υπουργός επισήμανε ότι εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε υγειονομική κρίση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες λίγες εβδομάδες για να αντέξει το ΕΣΥ που βάλλεται από το τρίτο και σφοδρότερο κύμα, όπως είπε. Συνέστησε προσοχή, και ευλαβική τήρηση των μέτρων, μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. «Οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιο μεταδοτικές με δεκάδες εισαγωγές στα νοσοκομεία καθημερινά», είπε ο κ. Κικίλιας και κάλεσε τους πολίτες να παραμερίσουν την κούραση μπροστά στον κίνδυνο απώλειας ζωών.

Κικίλιας: Επιπλέον 51 νέες κλίνες ΜΕΘ

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με μετατροπή του Θριάσιου Νοσοκομείου σε Covid από τις 7 Απριλίου. Είπε ότι η δυναμικότητα του νοσοκομείου μετρά 130 απλές κλίνες και 33 κλίνες ΜΕΘ και σταδιακά θα αναπτυχθούν επιπλέον 180 απλές κλίνες. Τα υπάρχοντα περιστατικά που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές και η εφημερία του Θριασίου θα καλυφθεί από τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης δημιουργούνται επιπλέον 51 νέες ΜΕΘ στο ΕΣΥ, οι οποίες θα αναπτυχθούν μέσα σε χειρουργεία για την προσωρινή έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος ανέφερε ότι ο εμβολιασμός προχωρά κανονικά. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί 1.691.000 δόσεις. Λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία στελεχώνονται από 3.500 υγειονομικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν