Κικίλιας: Ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Σαντορίνης

  • Γιάννα Σουλάκη
νεφρού
Τέλος στην ταλαιπωρία 18 νεφροπαθών στη Σαντορίνη δίνει ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Θήρας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αφού επισημαίνει ότι το έργο «καθυστερούσε επί τρία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες και τις ανακοινώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» σήμερα παραδίδεται στους νεφροπαθείς και «αποφεύγεται η ταλαιπωρία για 20 συμπολίτες μας που κατοικούν στο νησί και θα έπρεπε να μετακινούνται τρεις φορές την εβδομάδα στην Αθήνα για τις αιμοκαθάρσεις τους, αλλά και για όσους διέρχονται από το νησί που δέχεται πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο»

Δείτε επίσης: Σήμα κινδύνου για 18 νεφροπαθείς στην Σαντορίνη – Κλείνει η ιδιωτική μονάδα, δεν μπορούν να κάνουν αιμοκάθαρση

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας στη δήλωσή του, ευχαριστεί για τις «συντονισμένες και ομαδικές τους ενέργειες» τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, τον διοικητή της 2ηςΥγειονομικής Περιφέρειας Χρήστο Ροϊλό, το Δ.Σ. της ΑΕΜΥ Α.Ε., τη διοίκηση του ΓΝ Θήρας και τις τοπικές αρχές του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν