Κικίλιας: Εγκαινίασε την Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) στο Νοσοκομείο Παίδων

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Την κορδέλα της νέας Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας (ΚΕΜ) του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) έκοψε σήμερα στο Νοσοκομείο Παίδων "Η Αγία Σοφία", ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Από τον Ιούλιο του 2020 και μετά από ενέργειες του Υπουργού Υγείας, ξεκίνησε η πλήρης επαναλειτουργία του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών Παίδων Ε.ΚΑ.Σ.ΚΑ.Π., στο οποίο πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα δύο τακτικές καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά και βρέφη, ενώ τα επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Σήμερα το τμήμα ενισχύθηκε με την αναβαθμισμένη Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ), δωρεά της NESTLE ΕΛΛΑΣ. Η ΚΕΜ ενισχύθηκε με έξι κλίνες, έξι νεογνικούς-παιδιατρικούς αναπνευστήρες, τρεις θερμοκοιτίδες, αντλίες χορήγησης φαρμάκων, συστήματα στήριξης αντλιών, κεντρικό σύστημα παρακολούθησης και φορητά οξύμετρα.

«Είναι μια πολύ ευχάριστη στιγμή σήμερα για εμάς στο Υπουργείο Υγείας, για το Νοσοκομείο Παίδων και για τους συναδέλφους μου ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους εδώ, γιατί με τη βοήθεια της Nestle – την οποία ευχαριστούμε πάρα πολύ – ενισχύσαμε και αυξήσαμε αυτή τη Μονάδα, η οποία είχε 3 κλίνες ΜΕΘ και τώρα έχει 6 κλίνες ΜΕΘ», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε πως όλες οι κλίνες είναι αναβαθμισμένες, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Από την πλευρά της εταιρείας NESTLE ΕΛΛΑΣ, ο Διευθύνων Συμβούλος της Νίκος Εμμανουηλίδης, τόνισε πως: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι ως εταιρεία που μπορούμε να συνεισφέρουμε στο τομέα Υγείας της χώρας μας και που σήμερα μου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους υγειονομικούς, όλο το προσωπικό της χώρας για την προσπάθεια που κάνουν, ειδικά τους τελευταίους μήνες, και προστατεύουν πραγματικά το πιο σημαντικό αγαθό όλων μας».

Να σημειωθεί πως το Κέντρο λειτουργεί πλέον με 4 καρδιοχειρουργούς, 6 εντατικολόγους, 23 εξειδικευμένους νοσηλευτές και 3 αναισθησιολόγους. Από την πλευρά το ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων Μανώλης Παπασάββας τόνισε πως το νοσοκομείο αναβαθμίζεται με την συγκεκριμένα δωρεά:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική μέρα σήμερα για το Νοσοκομείο μας, διότι το μοναδικό, δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο αναβαθμίζεται, εξοπλίζεται με τελευταίας γενιάς τεχνολογικό εξοπλισμό χάρις στη συμβολή της Nestle και αυξάνει τις λειτουργικές του κλίνες από 3 σε 6».

Ο διοικητής ευχαρίστησε το Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη που προσφέρει στο νοσοκομείο με την ενίσχυσή του σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

«Θα συνεχίσουμε έτσι και θα έχουμε πάντα ως «φάρο» και κέντρο της πολιτικής μας προσπάθειας, τον άνθρωπο. Και ειδικά αυτούς τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν ή δεν έχουν», συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε και το εμβολιαστικό κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων, όπου διαπίστωσε την άρτια λειτουργία του και έδωσε συγχαρητήρια στο υγειονομικό προσωπικό που το στελεχώνει, καθώς και στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.