Κικίλιας από το ΑΧΕΠΑ: «Γίνεται παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά προφύλαξης από τον ιό»

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Τεράστια μάχη δίνει η ελληνική κυβέρνηση να διασφαλίσει τα απαραίτητα υλικά που χρειάζονται τα νοσοκομεία μας για να αντεπεξέλθει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στην απειλή της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως τόνισε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η μάχη είναι καθημερινή, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο νοσοκομείο αναφοράς της συμπρωτεύουσας για τον κορωνοϊό ΑΧΕΠΑ. Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «μαίνεται ένας παγκόσμιος πόλεμος για τα υλικά» και συμπλήρωσε:

«Γίνεται μια τεράστια μάχη από την ελληνική Κυβέρνηση, προκειμένου να μπορεί μόνιμα να έχει ροή υλικών, για να προμηθεύει τα νοσοκομεία. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για όλα τα νοσοκομεία και όλα τα κέντρα υγείας, για όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές σε όλη την Ελλάδα. Η μάχη είναι καθημερινή, τη βλέπετε μπροστά σας. Βλέπετε τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, πού βρίσκονται και πού βρισκόμαστε. Σας παρακαλώ πολύ όλοι, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κορωνοϊός: Περιοδεία Κικίλια στα νοσοκομεία αιχμής της χώρας

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, είναι το πρώτο νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα που επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, ενώ όπως δήλωσε, σκοπεύει να συνεχίσει την περιοδεία του νοσοκομείο-νοσοκομείο σε όλη τη χώρα, με σκοπό την στήριξη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού:

«Θέλω να στηρίξω αυτούς τους ανθρώπους, τους οποίους σεβόμαστε, τιμάμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσπάθεια που κάνουν. Ευχαριστώ πολύ», είπε ο υπουργός Υγείας.

Στο ΑΧΕΠΑ ο υπουργός Υγείας συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Δημήτρης Τσαλικάκης, ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του ΑΧΕΠΑ Παναγιώτης Παντελιάδης, η Διευθύντρια της ΜΕΘ Ελένη Γκέκα, ο Αν. Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας και υπεύθυνος της επιτροπής Λοιμώξεων του νοσοκομείου Σίμος Μεταλίδης και η υπεύθυνη του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Β. Ελλάδος Τζίνα Λεπτοκαρίδου.

«Ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να δω από κοντά τα νοσοκομεία μας και αυτή τη συγκλονιστική προσπάθεια που κάνουν γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό. Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση μιας πανδημίας, που προφανώς δεν φανταζόταν κανείς ότι θα τύχει στη γενιά μας. Ζητάω από όλους προσοχή, φροντίδα για τις ευάλωτες ομάδες, να τηρούμε τα μέτρα και να δώσουμε τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους, που η δουλειά τους είναι συγκλονιστική, είναι ηρωική, να μπορέσουν να τη φέρουν εις πέρας μέχρι τέλους. Φτάνουμε στο τέλος Μαρτίου. Είχαμε ένα μήνα τον οποίο πήγαμε μέρα-μέρα με μέτρα, τα οποία πήρε η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την προστασία των πολιτών. Ελάτε όλοι μαζί να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να μας φροντίσουν και να κάνουν καλά τη δουλειά τους», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σήμερα έφθασαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο νοσοκομείο Καστοριάς γιατροί και νοσηλευτές, αλλά και υγειονομικό υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν