Κι άλλη γραφειοκρατία για τις γυναίκες που υποβάλλονται σε εξωσωματική γονιμοποίηση

  • Iatropedia
Ότι έχουν χρησιμοποποιηθεί όλα τα φάρμακα της προηγούμενης προσπάθειας για εξωσωματική γονιμοποίηση θα πρέπει να αποδείξουν οι γυναίκες με βεβαίωση του γιατρού τους, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν έγκριση για επόμενη εξωσωματική... Αυτό απαιτεί με νέα οδηγία του ο ΕΟΠΥΥ κάνοντας ακόμα πιο γραφειοκρατική την διαδικασία...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο του Οργανισμού, στο εξής για την παραλαβή φαρμάκων για κάθε προσπάθεια εγκριτικής απόφασης της Επιτροπής για πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης , οι ασφαλισμένοι θα προσκομίζουν επιπλέον στο φαρμακείο ΕΟΠΥΥ και μία ιατρική βεβαίωση από το κέντρο αναπαραγωγής στην οποία πραγματοποιήθηκε η προηγούμενη προσπάθεια και στην οποία ο θεράπων γυναικολόγος ιατρός, θα βεβαιώνει ότι τα φάρμακα της προηγούμενης προσπάθειας έχουν χρησιμοποιηθεί.

Στην ίδια βεβαίωση, εξάλλου θα αναφέρει και το αποτέλεσμα της προηγούμενης προσπάθειας. Η βεβαίωση θα φέρει σφραγίδα και υπογραφή του θεράποντος .

Όπως δικαιολογούν τη νέα απόφαση, «η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχωρά στην κίνηση αυτή, διότι παρατηρείται συχνά το φαινόμενο επιστροφής φαρμάκων εξωσωματικής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ από ασφαλισμένες, οι οποίες τελικά δεν τα χρησιμοποιούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν