ΚΕΘΕΑ: Στο πλευρό του Οργανισμού τα κόμματα της αντιπολίτευσης – Συνάντηση με Β. Κικίλια

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΘΕΑ
Κοινό πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο για την υπεράσπιση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ δημιούργησαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη στο ΚΕΘΕΑ Διάβαση. Τα κόμματα θα συναντηθούν με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η πρόσκληση προς όλα τα κόμματα ήταν μια πρωτοβουλία της Διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ, ενώ ανταποκρίθηκαν σ’ αυτήν εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25.

“Υπάρχει ομοφωνία των κομμάτων για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει με το ΚΕΘΕΑ”, αναφέρει μιλώντας στο iatropedia.gr o Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΕΘΕΑ, ο οποίος είναι και ένα από Ιδρυτικά μέλη του Οργανισμού πριν από 36 χρόνια, Γιώργος Μπαρδάνης.

Και συμπληρώνει: “Η αντιπολίτευση είναι σύμφωνη να μην περάσει η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ. Τα κόμματα της αντιιπολίτευσης ζητούν να αρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να αρχίσει η συζήτηση για το μέλλον της απεξάρτησης στη χώρα, με αφορμή το ΚΕΘΕΑ”.

Δείτε επίσης – ΚΕΘΕΑ: Το «Οχι» της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ

Στη συνάντηση παρέστησαν: ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον Σταμάτη Βαρδαρό, ο τομεάρχης Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, ο επικεφαλής του τμήματος κατά των Ναρκωτικών του ΚΚΕ Παναγιώτης Κατηφές και ο υπεύθυνος Νεολαίας του ΜΕΡΑ 25 Δημήτρης Λιάπης.

Κόμματα της Αντιπολίτευσης: Ναι στον διάλογο και όχι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης και των Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου για όλες τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις με την αιφνιδιαστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, καταργώντας την ανεξαρτησία του Οργανισμού και επιβάλλοντας διορισμένο και ελεγχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο. Όλοι ανεξαιρέτως οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην ΠΝΠ και δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους το ΚΕΘΕΑ.

“Υπήρξε κοινή απόφαση ότι θα πρέπει να υπάρξει ανοιχτός διάλογος για το θέμα του ΚΕΘΕΑ και όχι να παίρνονται αποφάσεις εν κρυπτώ και αυταρχικά, όπως έγινε την τελευταία φορά με την ΠΝΠ, που επιχείρησε μέσα σε μία νύχτα να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ. Το οποίο αυτοδιοίκητο, εδώ και 37 χρόνια λειτουργεί σωστά και είναι αποδεκτό από το σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας. Τόσο όσο για κανένα άλλο οργανισμό! Και ξαφνικά καταργείται, ενώ θα έπρεπε να είναι πρότυπο μίμησης και όχι αντικείμενο κατάργησης”, αναφέρει ο κ. Μπαρδάνης.

Δείτε επίσης: Σε κρατικό έλεγχο το ΚΕΘΕΑ εν μία νυκτί! – «Απόφαση που στρέφεται ενάντια στις ευάλωτες ομάδες» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Έναρξη Διαλόγου για το ΚΕΘΕΑ ζητούν τα κόμματα

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέληξαν ότι ο διάλογος για το ΚΕΘΕΑ θα πρέπει να ανοίξει και να συνεχιστεί και για το λόγο αυτό αποφάσισαν για άμεση συνάντηση των εκπροσώπων όλων των κομμάτων με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, με σκοπό να υπάρξουν επαρκείς εξηγήσεις και επιχειρήματα για την παρέμβαση στο ΚΕΘΕΑ και τον γενικότερο σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας στον ευαίσθητο τομέα της απεξάρτησης. Ετσι, οι βουλευτές αποφάσισαν και ζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας συνάντηση μαζί του, η οποία ορίστηκε.

“Η πρόταση ήταν να πάνε οι εκπρόσωποι των κομμάτων να συναντήσουν τον Υπουργό κ. Κικίλια με το αίτημα της έναρξης διαλόγου. Και πάνω σ’ αυτή τη συμφωνία θα τους δεχθεί ο υπουργός. Στη συνάντηση αυτή δεν θα παρίσταται το ΚΕΘΕΑ”, αναφέρει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπαρδάνης.

ΚΕΘΕΑ: Συνέντευξη Τύπου παραχρούν 14 Σύλλογοι Οικογένειας

Οι εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ ζήτησαν, επίσης, συνάντηση για το ίδιο θέμα με το Προεδρείο της Βουλής, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή 25/10 οι 14 Σύλλογοι Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ προγραμματίζουν κοινή συνέντευξη Τύπου στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, στις 12:00 το μεσημέρι.