ΚΕΕΛΠΝΟ: Μέτρα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στη Στερεά Ελλάδα

  • Iatropedia
Κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Καθηγητή κ. Αθανασίου Γιαννόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 24 Απριλίου 2015 ενημέρωση-συζήτηση για την επιτήρηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση κουνουπιών για το έτος 2015 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τα κουνούπια αποτελούν ένα ιδιαίτερο σημαντικό παράγοντα υγειονομικής σημασίας, καθώς τα τελευταία χρόνια ευθύνονται για τη μετάδοση ασθενειών, όπως είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου και η Ελονοσία στη χώρα μας. Η εφαρμογή και η υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών κρίνεται επιτακτική για την αντιμετώπιση και την πρόληψη εμφάνισης κρουσμάτων καθώς και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Στην ενημέρωση-συζήτηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο Δήμαρχος Λαμιέων, κ. Νίκος Σταυρογιάννης, ο Γενικός Δ/ντης της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας και Προϊστάμενος Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Σταύρος Τσελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα στους Τομείς Υγείας & Κοιν.Αλληλεγγύης, κ. Κωνσταντίνος Μπακομήτρος και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Παναγιώτης Ριζάκος.

Για το θέμα μίλησαν ο Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο Δρ.Γεώργιος Κολιόπουλος, εντομολόγος στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και ο Επίκουρος καθηγητής Γεωργικής Εντομολογίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος.