ΚΕΕΛΠΝΟ : Δύο εισαγγελείς ζητούν οριστική παύση ποινικής δίωξης, της -κατά Πολάκη- «υπόδικης συμμορίας»

  • Iatropedia
ΚΕΕΛΠΝΟ
Δυο εισαγγελείς ζήτησαν -σύμφωνα με έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας- την πλήρη απαλλαγή, δηλαδή την οριστική παύση της ποινικής δίωξης και τη μη απαγγελία κατηγορίας κατά των πρώην υπάλληλων του ΚΕΕΛΠΝΟ, τους οποίους ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, αποκαλούσε "υπόδικη συμμορία"

Σύμφωνα με έγγραφα που φέρνει στη δημοσιότητα το «tomanifesto.gr» οι εισαγγελείς προτείνουν την απαλλαγή και οριστική παύση δίωξης κατά του Θεόδωρου Παπαδημητρίου – πρώην διευθυντή ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτιου Πουλή – πρώην Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, Αικατερίνης Πολύζου αλλά και της πρώην Πρόεδρου ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένης Κουρέα Κρεμαστινού για τις ελεγχόμενες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την θητεία της τελευταίας.

Ωστόσο, τα τελευταία έτη συστηματικώς ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε δημόσιες δηλώσεις του στην Βουλή αλλά και στον προσωπικό του λογαριασμό facebook, χαρακτηρίζει ευθέως τους συγκεκριμένους υπαλλήλους ως «υπόδικη συμμορία», για παράνομες προσλήψεις που έλαβαν τόπο στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κατά την Θητεία της τ. Προέδρου ΔΣ Τζ. Κουρέα Κρεμαστινού (2011- 2014).

Μάλιστα προσφάτως μόλις στις 31 Ιουλίου 2019 στην ολομέλεια της Βουλής ο Παύλος Πολάκης ενώ συζητούνταν το θέμα της άρσης της ασυλίας του -η οποία και εν τέλει υπερψηφίστηκε- αναφέρθηκε εν γνώσει του ψευδώς σε δήθεν δικαστήριο που αντιμετώπισαν στις 19 Ιουλίου 2019 οι ανωτέρω τ. υπάλληλοι του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τις ελεγχόμενες προσλήψεις θητείας Τζένης Κουρεά Κρεμαστινού (2011- 2014) στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ

Το tomanifesto.gr αποκαλύπτει ότι τα ανωτέρω ήταν απόλυτα ψεύδη, όπως αναφέρεται, καθώς στις 31 Ιουλίου ο τ. Αναπληρωτής Υπουργός καίτοι καλώς γνώριζε ότι κανένα δικαστήριο δεν έγινε στις 19 Ιουλίου αφού το δικαστήριο είχε ήδη ματαιωθεί από τις 16-7-2019 όταν ο κ. Εισαγγελέας Εφετών με την υπ’ αριθμ. ΠΡΦ 19- 73 Διάταξη που εξέδωσε δικαίωσε την προσφυγή των τ. υπαλλήλων κατά του κατηγορητηρίου (ποινικής δίωξης) και μάλιστα δικαίωσε την προσφυγή τους αποδεχόμενος λόγους όχι μόνο τύπου αλλά και ουσίας .

 

Ταυτόχρονα με την ανωτέρω υπ’ αριθμ ΠΡΦ 19- 73 διάταξη του ο κ. Εισαγγελέας Εφετών διέταξε την εκ νέου εισαγωγή της υποθέσεως προς κρίση σε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μετά και από σύνταξη νέας πρότασης του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Στις 17 Αυγούστου 2019 ολοκληρώθηκε και εισήχθη στο Συμβούλιο και η αναμενόμενη κατά τα ανωτέρω με ΑΒΜ 3328/2019 Πρόταση του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών, η οποία Εισαγγελική Πρόταση είναι ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΗ για όλα τα αποδιδόμενα σε όλους τους τ. υπαλλήλους του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. αλλά και στην τ. Πρόεδρο ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κατηγορητήρια .

 

Στις 20 Αυγούστου 2019, αποκαλύφθηκε, επίσης, πως το Υπουργείο Υγείας χρηματοδοτεί το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. (νυν ΕΟΔΥ) από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε ο διορισμένος από τον Παύλο Πολάκη αντιπρόεδρος ΔΣ Αγάπιος Τερζίδης (σήμερα τελών χρέη Προέδρου ΔΣ ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. -νυν ΕΟΔΥ), να πληρώνει δυνάμει της από 18 Ιουλίου 2019 απόφασης του επίσης διορισμένου από τον Παύλο Πολάκη ΔΣ τα δικαστικά έξοδα υπεράσπισης των μετακλητών υπαλλήλων του Παύλου Πολάκη.

Δείτε επίσης: Σκανδαλώδης απόφαση ΚΕΕΛΠΝΟ: Με έξοδα του κράτους η δικαστική υπεράσπιση των μετακλητών του Π. Πολάκη

Στις 26 Αυγούστου 2019 tomanifesto αποκάλυψε έγγραφα (e-mail προς τον τ. Πρόεδρο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ) που αποδείκνυαν ότι τουλάχιστον 4 Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά κομματικά στελέχη της απελθούσης Κυβέρνησης διόριζαν ευθέως και ονομαστικά ημέτερους στο ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την ίδια ακριβώς ώρα που όλως υποκριτικώς καλούσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη στην Εξεταστική Επιτροπή για 23 αναθέσεις έργου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει εναντίον του κανένα απολύτως στοιχείο, πλην των αβάσιμων ισχυρισμών του Παύλου Πολάκη.

Δείτε επίσης – Λίστα με ονόματα για διορισμούς έδιναν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ στον πρ. Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ