Κατερίνα Μάτσα για επίσκεψη Κικίλια στο 18 ΑΝΩ: «Επικοινωνιακή επίδειξη ενδιαφέροντος»

  • Γιάννα Σουλάκη
18 ΑΝΩ
"Επικοινωνιακή επίδειξη ενδιαφέροντος" χαρακτηρίζει την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η τέως διευθύντρια της μονάδας απεξάρτησης του 18 ΑΝΩ, Κατερίνα Μάτσα.

Σε μια ιδιαίτερα επικριτική ανακοίνωση της, η τέως διευθύντρια της Μονάδας Απεξάρτησης του 18 ΑΝΩ, Κατερίνα Μάτσα, χαρακτηρίζει «ανέξοδες» τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια μετά την επίσκεψή του στην Μονάδα και τονίζει ότι η η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, κατάφερε ένα «καίριο πλήγμα» στο ΚΕΘΕΑ και την απεξάρτηση.

Δείτε επίσης: Ο Βασίλης Κικίλιας κοντά στις μητέρες της Μονάδας Απεξάρτησης του «18 Άνω»

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Σε μια επικοινωνιακή επίδειξη ενδιαφέροντος για την απεξάρτηση ο Υπουργός Υγείας επισκέφθηκε στις 4 Δεκέμβρη 2019 τη Μονάδα Απεξάρτησης  18 άνω. Έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την κατάργηση του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, που κατάφερε ένα καταλυτικό πλήγμα όχι μόνο στο ΚΕΘΕΑ αλλά συνολικά στη φιλοσοφία των στεγνών προγραμμάτων, της λειτουργίας τους μέσα από γενικές συνελεύσεις των μελών τους, χωρίς διορισμένους πολιτικούς τοποτηρητές της κυβέρνησης.

Το τι θα πράξει ο υπουργός για το 18 άνω με τα συσωρευμένα προβλήματα,λειτουργικά, κτιριακά, υποστελέχωση κλπ. θα το δούμε.

Αυτό που αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε είναι την υποκρισία της πολιτικής ηγεσίας, που έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής, με την πρόσφατη καταστροφική επίθεση στο ΚΕΘΕΑ και αυτό δεν παραγράφεται ούτε αντισταθμίζεται με τις ανέξοδες δηλώσεις  ενδιαφέροντος για τη δημόσια απεξάρτηση»