Κάνει πίσω το υπουργείο Υγείας στους φαρμακοποιούς: Πληρώνει τα χρέη Ιουνίου!

  • Iatropedia
Χρειάστηκε να ταλαιπωρηθούν χιλιάδες ασθενείς σε όλη τη χώρα. Χρειάσθηκε να πληρώσουν συνταξιούχοι από την τσέπη τους τα πανάκριβα φάρμακα τους, για να αποφασίσει το υπουργείο Υγείας να αρχίσει να εκταμιεύει τα χρήματα για τις αποπληρωμές του κλάδου για τον μήνα Ιούνιο.

Αν και το Υπουργείο Υγείας είχε θέσει ως προϋπόθεση για την πληρωμή των φαρμακοποιών τη λήξη των κινητοποιήσεων του κλάδου, σήμερα κατέβαλε το υπόλοιπο του Ιουνίου, που ανέρχεται στα 135 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μάριος Σαλμάς παρουσίασε μάλιστα την αποπληρωμή των φαρμακοποιών για τον Ιούνιο με τα 135 εκατ. ευρώ ως …δείγμα συνέπειας της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακόμη και όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συσκέπτονται επί μακρόν και βασανίζουν τους πολίτες η πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής. Αώο εκεί και πέρα ο καθένας έχει τη συνείδηση του και αναλαμβάνει τις ευθύνες».

Να σημειωθεί ότι μόλις χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος είχε προειδοποιήσει τους φαρμακοποιούς ότι θα προχωρήσει στο άνοιγμα της διάθεσης φαρμάκων, να δοθεί δηλαδή η δυνατότητα να πωλούνται ακόμη και από τα σούπερ μάρκετ, αν δεν …περιορισθεί ο κλάδος.

Αποτέλεσμα ήταν ο φαρμακευτικός σύλλογος του Πειραιά να προχωρήσει σήμερα σε 24ωρη απεργία.

Μερικές… σταγόνες χρήματος θα πάρουν και οι γιατροί καθώς δόθηκε εντολή να πιστωθούν οι λογαριασμοί όσων είχαν υποβάλλει αποδείξεις για τον μήνα Ιούνιο.

Δήμητρα Ευθυμιάδου