Καμία απόλυση στο ΕΣΥ διαβεβαιώνει εκ νέου ο Άδωνις Πειθαρχικό παράπτωμα η κατάληψη

  • Iatropedia
Δεν θα υπάρξει ούτε μία απόλυση στο ΕΣΥ” δήλωσε κατηγορηματικά ο Άδωνις Γεωργιάδης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. Μάλιστα δεν δίστασε να δεσμευτεί και προσωπικά για το μείζον αυτό θέμα που απασχολεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς και έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις σε διάφορα Δημόσια νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

O υπουργός υγείας κάλεσε τον πρόεδρο να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρη Βαρνάβα, εάν δεν υπάρξει καμία απόλυση στο χώρο του ΕΣΥ.

Την ίδια στιγμή, ο Άδωνις Γεωργιάδης προέτρεψε τους εργαζόμενους του ΕΣΥ «να μην παρασύρονται από κάποιους οι οποίοι έχουν κομματικά συμφέροντα και θέλουν να 'πουλήσουν' αντιπολίτευση», ενώ προειδοποίησε ότι «η κατάληψη χώρων νοσοκομείων του ΕΣΥ αποτελεί παράνομη πράξη και όποιος τη διαπράξει ή την διαπράττει «να γνωρίζει ότι τελεί πειθαρχικό παράπτωμα εν μέσω της διαδικασίας της διαθεσιμότητας – κινητικότητας».

Αναφερόμενος ιδιαιτέρως στην κατάληψη των εξωτερικών ιατρείων και των γραφείων της διοίκησης του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» από τους εργαζόμενους του ιδρύματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «το νοσοκομείο δεν κλείνει, αυτή η υγειονομική δομή ενισχύεται και εκείνοι οι οποίοι αντιδρούν παρασύρονται από εξωνοσοκομειακά κέντρα κομματικών συμφερόντων»

Πάντως ο υπουργός είπε ότι 1618 εργαζόμενοι θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας, με εξαίρεση τους μόνιμους γιατρούς του ΕΣΥ ενω θα υπάρξει κινητικότητα και στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

Η κοινή υπουργική απόφαση με τα κριτήρια αξιολόγησης των εργαζομένων θα ανακοινωθεί αύριο, Τρίτη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Γιατρών δήλωσε πως δεν θα τους επιτρέψουμε να διαλύσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα δημόσια αγαθά και να τα ξεπουλήσουν έναντι πινακίου φακής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Που μετακομίζει ο ΕΟΠΥΥ Πως σχεδιάζει ο πρόεδρος να μειώσει τα έξοδα

Άρον άρον φεύγουν οι εργαζόμενοι από το ΕΣΥ

Τρόμος από τα αυξανόμενα κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου

Ακριβότερα θα πληρώνουν τα φάρμακα τους οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ. Έρχεται νέα λίστα Φαρμάκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν