Καινούργια ασθενοφόρα για τα Ιόνια Νησιά από ευρωπαϊκό πρόγραμμα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Tην ένταξη της προμήθειας 6 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο μεταφέρεται στο νέο πρόγραμμα, από το Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007-2013, εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Ενίσχυση Υποδομών εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Τα έξι ασθενοφόρα, που δικαιούχος θα είναι το ΕΚΑΒ, θα είναι οχήματα τύπου VAN κλειστού τύπου, που πληρούν τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων, και θα έχουν τη δυνατότητα βασικής υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών και μεταφοράς του πάσχοντος και δυνητικά, σε έκτακτες περιπτώσεις, μεταφορά και υποστήριξη δύο ασθενών. Τα ασθενοφόρα επίσης θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με ιατροτεχνολογικά υλικά και θα είναι κατάλληλα εξοπλισμένα και διαμορφωμένα, ώστε να αντιμετωπίζουν περιστατικά ατόμων με αναπηρία (ΑΜεΑ)

Τα νέα έξι ασθενοφόρα αναμένονται μέχρι τα μέσα του Αυγούστου, ενώ το συνολικό κόστος δημόσιας δαπάνης για το έργο είναι 359.037 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν