Καύσωνας: Οι οδηγίες του υπ. Εργασίας για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
καύσωνας
Είμαστε στο κατώφλι του πρώτου καύσωνα για το φετινό καλοκαίρι και ο ένας μετά τον άλλο, οι δημόσιοι φορείς ανακοινώνουν συγκεκριμένα προτεινόμενα μέτρα, για την ασφάλεια της υγείας των πολιτών και των εργαζομένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπ. Εργασίας για τον καύσωνα:

«Ενόψει των αναμενόμενων ακραίων καιρικών συνθηκών, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπενθυμίζει ότι έχει εκδοθεί, όπως κάθε χρόνο, σχετική εγκύκλιος του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας που περιλαμβάνει τη λήψη τεχνικών και οργανωτικών μέτρων εκ μέρους των επιχειρήσεων για την πρόληψη της θερμικής καταπόνησης και την προστασία των εργαζομένων που εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα.

Ειδικά, όσον αφορά τις ευαίσθητες κατηγορίες εργαζομένων που απασχολούνται σε υπαίθριες εργασίες ή σε δραστηριότητες υψηλής θερμικής καταπόνησης, οι αντίστοιχοι εργοδότες καλούνται να εφαρμόσουν τις σχετικές κατευθύνσεις και υποδείξεις της εγκυκλίου, λαμβάνοντας, παράλληλα, υπόψη τυχόν προστατευτικές ρυθμίσεις παλαιότερων συλλογικών συμβάσεων, ακόμη και αν αυτές δεν είναι σήμερα σε ισχύ.

Σε αναμονή της συνολικής και αποτελεσματικής θεσμικής ρύθμισης του σοβαρού αυτού ζητήματος, καλούνται οι εργοδότες να συμβάλλουν στην προστασία των εργαζομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν