ΙΣΑ: Δεκτές οι ρυθμίσεις οφειλών στο ΤΣΑΥ χωρίς ημερήσιο όριο

  • Iatropedia
Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων υγειονομικών έβαλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με παρέμβασή του στο ΤΣΑΥ.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Δεκτές γίνονται πλέον όλες οι αιτήσεις για την ρύθμσιη οφειλών στο ΤΣΑΥ ώστε να μην ταλαιπωρούνται γιατροί και φαρμακοποιοί που καταφεύγουν στο ταμείο καθημερινά για να διευθετίσουν τις υποθέσεις τους.

Το προγούμενο διάστημα υπήρξε πρόβλημα και παράπονα καθώς γίνονταν δεκτές μόνο 12 αιτήσεις ημερησίως, κάτι που φρόντισε να αλλάξει ο κ. Ε. Τσούκαλος μετά από αίτημα του ΙΣΑ.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΙΣΑ:

Μετά από παρέμβαση του ΙΣΑ οι αιτήσεις περί ρύθμισης οφειλών στο ΤΣΑΥ γίνονται δεκτές χωρίς περιορισμούς σύμφωνα με απόφαση του Προέδρου του ταμείου.

Σύμφωνα με τον Ν. 4321/2015, είναι σε ισχύ η ρύθμιση βάσει της οποίας μπορούν να ρυθμιστούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ΤΣΑΥ (έως 100 δόσεις) μέχρι τις 30/4/2015. Ο ΙΣΑ έλαβε διαμαρτυρίες από μέλη του, τα οποία αν και περίμεναν ώρες στο Ταμείο, δεν κατάφεραν να καταθέσουν την σχετική αίτηση τους.

Μετά από παρέμβαση του ΙΣΑ , ο πρόεδρος του ΤΣΑΥ κ. Ε. Τσούκαλος, έδωσε εντολή να γίνονται πλέον δεκτές οι αιτήσεις περί ρύθμισης οφειλών χωρίς να υπόκεινται στον περιορισμό των 12 αιτήσεων ημερησίως και ως εκ τούτου κανείς ιατρός δεν χρειάζεται να επαναπροσέρχεται στο ταμείο.

Ενόψει της ανωτέρω αποφάσεως οι ιατροί δύνανται να προσέρχονται στο ΤΣΑΥ καθημερινά να καταθέτουν τις αιτήσεις τους και εν συνεχεία θα λαμβάνουν κλήση από τις υπηρεσίες του όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί.

Ο ΙΣΑ θα συνεχίσει να παρεμβαίνει για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των ιατρών μελών του και αναμένουμε να διαπιστώσουμε την τροποποίηση της κατάστασης.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ελεύθερη πτώση η φαρμακευτική δαπάνη μετά το 2009… Οι «γενικεύσεις» έπληξαν σοβαρά πάσχοντες

Δείτε πόσο θα κουρευτούν τα κονδύλια για την Υγεία το 2014!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν