Ηράκλειο Κρήτης: Εθελοντική αιμοδοσία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 6/8 στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, στο αίθριο της Λότζια από 09:30 έως 13:30.

Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια αιμοδοσίας εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων του Ηρακλείου, την οποία συντονίζουν ο δήμος της πόλης με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Εθελοντισμού και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» με την συνδρομή του ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ» και της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.) Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους οργανωτές «Σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια, καλούνται όλοι να συμμετάσχουν. Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει τράπεζα αίματος ούτε διαχείριση αίματος. Κάθε Εθελοντής Αιμοδότης θα λάβει ατομική κάρτα ή θα πιστωθεί αυτή που ήδη έχει και με την οποία μπορεί να καλύψει τυχόν μελλοντική ανάγκη, σε αίμα, δική του ή συγγενή».

Επίσης, τονίζουν ότι η αιμοδοσία απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να δώσουν αίμα συμπληρώνοντας πως το έμπειρο ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας αιμοδοσίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου θα πραγματοποιήσει τις αιμοληψίες, ενώ εθελοντές θα είναι παρόντες για να λύσουν κάθε απορία και να κάνουν την ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας μια πραγματική γιορτή!

Κάθε Αιμοδότης θα πάρει ένα μικρό αναμνηστικό δώρο, από το φυτώριο του Δήμου Ηρακλείου. «Όλοι, λοιπόν, στο κέντρο του Ηρακλείου, στη μεγάλη γιορτή Εθελοντισμού ! Να ζήσουμε μαζί την εμπειρία της προσφοράς! Οι ανάγκες για αίμα είναι μεγάλες, κάντε και εσείς το πολυτιμότερο δώρο: χαρίστε ζωή!» καταλήγουν οι οργανωτές ης πρωτοβουλίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν