Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης – 16χρονος Ρομά: «Απαράδεκτο να μην εκδίδεται ανακοινωθέν», λέει η ΟΕΝΓΕ

  • Γιάννα Σουλάκη
kawasaki
Παρέμβαση για τις πληροφορίες της κατάστασης της υγείας και της νοσηλείας του 16χρονου Ρομά που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, κάνει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΓΝΕ).

Όπως αναφέρουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί (ΟΕΝΓΕ), η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου οφείλει να εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά, που δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι από όπλο αστυνομικού, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Το γεγονός έχει προκαλέσει κατά το τελευταίο 24ωρο εκτεταμένα επεισόδια γύρω από τον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου, από συγγενείς του 16χρονου.

Τι αναφέρει η ΟΕΝΓΕ

Αναλυτικά, οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν:

«Η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του (εκάστοτε) διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς.
Είναι απαράδεκτη η στάση του διοικητή του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς», σημειώνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν