Υπουργείο: Δεν κλείνει η καρδιοχειρουργική κλινική Παίδων

  • Iatropedia
Νέα ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει πληροφορίες για κατάργηση του Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών σε παιδιά του Γ. Ν. Παίδων «Η Αγία Σοφία», εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωση που όμως παραπέμπει σε …αναστολή λειτουργίας.

«Καμία Κλινική και Κέντρο δεν καταργείται», υποστηρίζει με κατηγορηματικό τρόπο η 1η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας μετά το σάλο που προκλήθηκε για το λουκέτο στην καρδιοχειρουργική κλινική και την προώθηση των μικρών ασθενών στο Ωνάσειο.

Όμως η διευκρίνιση του υπουργείου Υγείας μάλλον περισσότερους προβληματισμούς δημιουργεί καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: « αυτό που αναστέλλεται-καταργείται είναι το έλλειμμα του Ειδικού Κέντρου προς όφελος της υγείας των μικρών ασθενών μας, της «υγείας» των οικογενειακών προϋπολογισμών και της «υγείας» των ασφαλιστικών τους Ταμείων».

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Υπουργείο επιρρίπτει ευθύνες για την κακή λειτουργία της κλινικής στους γιατρούς υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το έλλειμμα λειτουργίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο έλλειμμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ όλων των γιατρών του Κέντρου».
Διευκρινίζεται μάλιστα πως χρόνια αλλά και επείγοντα περιστατικά νεογνών και παιδιών εξυπηρετούνται από τις 14 Οκτωβρίου από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπου από τις 15 Ιουλίου 2010 αντιμετωπίζονται και όλα τα βαριά περιστατικά.
Όπως ανακοινώθηκε, αποφασίστηκε και η πρόσληψη τριών καρδιοχειρουργών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση, με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου.