Υπουργέ τα λογιστήρια ενημερώνουν τους γιατρούς ότι οι εφημερίες Δεκεμβρίου θα πληρωθούν τον Μάϊο

  • Iatropedia
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, έχει δεσμευτεί ότι οι εφημερίες Δεκεμβρίου 2014 θα πληρωθούν μέχρι τις 26 Απριλίου. Η ενημέρωση που έχουν οι γιατροί από τα λογιστήρια των νοσοκομείων ωστόσο ειναι ότι δεν αναμένονται πληρωμές πριν από τον Μάϊο και ότι οι εφημερίες Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου αγνοούνται... Καθόλου περίεργο που οι ειδικευόμενοι των 800 ευρώ αρνούνται πια να κάνουν τους εσώκλειστους είλωτες!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Μέσα στην απογοήτευση και την ανέχεια που βιώνουν όλοι οι νοσοκομειακοί γιατροί, ειδικά δε οι ειδικευόμενοι που λόγω χαμηλού μισθού δεν μπορούν κυριολεκτικά να ζήσουν χωρίς να εισπράττουν τις πενιχρές εφημερίες, συνεχίζονται οι επισχέσεις…

Στο ΓΝΑ» Ευαγγελισμός» μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, αποφασίστηκε η συνέχιση της επίσχεσης των ειδικευομένων και σήμερα , ημέρα γενικής εφημερίας του νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, ενημερώθηκε η διοίκηση του νοσοκομείου ότι από την σημερινή γενική εφημερία βρίσκονται σε επίσχεση οι εξής ειδικότητες: Παθολόγοι, Γενικοί χειρουργοί, Ορθοπεδικοί.

Για το λόγο αυτό, οι ειδικευόμενοι γιατροί τονίζουν ότι η σημερινή γενική εφημερία είναι επισφαλής και την ευθύνη για την εφημέρευση του νοσοκομείου φέρει η διοίκηση.

Οι εργαζόμενοι εξάλλου αναφέρουν:

«Ως νέοι εργαζόμενοι δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε πλέον την αδιαφορία της κυβέρνησης και της διοίκησης του Νοσοκομείου στα καίρια προβλήματα που χρονίζουν στην Υγεία.

Απαιτούμε

• Άμεση αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων

• Αναγνώριση του νόμιμου δικαιώματος των ρεπό για κάθε εφημερία και της άδειας

• Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Ενιαίο, καθολικό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με υψηλής ποιότητας περίθαλψη για όλο τον λαό με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό

• Αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης – άμεση κατάρτιση καθηκοντολογίου ειδικευομένων.

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αύριο στις 09:00 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν