Ημερίδα για την διαχείριση των προσφυγικών ροών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σήμερα στις 19.40, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ. Αντώνιος Αυγερινός ,θα συμμετάσχει σε ειδική ημερίδα με θέμα τη "Διαχείριση των προσφυγικών ροών στη Βόρεια Ελλάδα", που διοργανώνει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας - Θράκης), σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (14ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, Κόμβος Θέρμης) και η εισήγηση του προέδρου του Ε.Ε.Σ. θα έχει ως τίτλο «Διαχείριση και αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό».

Στην ημερίδα συμμετέχει, επίσης, η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας & Θράκης) κ. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μεταναστευτικής Πολιτικής) κ. Ιωάννης Μουζάλας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας – Δήμος Παιονίας), της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες, των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της Praksis, άλλων Μ.Κ.Ο., καθώς και εθελοντικών οργανώσεων.