Ιδιωτικό… ΕΣΥ με χρήματα ασθενών!

  • Iatropedia
Το μνημόνιο δε φέρνει τελικά μόνο μειώσεις μισθών αλλά και μεγαλύτερη αρπαγή χρημάτων από τις τσέπες των ασθενών για τη υγεία τους.

Όλο και περισσότερα υποχρεώνονται να πληρώνουν οι άρρωστοι για να γιατρευτούν στα υποτιθέμενα δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία. Πόσα μας παίρνουν τελικώς;

Η τακτική αυτή ακολουθείται συστηματικά τα τελευταίο διάστημα παρότι τα νοσοκομεία εξακολουθούν να χρωστούν 1,4 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με το σύστημα καταβολής των 5 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία από κάθε ασθενή που περνά την πόρτα ενός νοσοκομείου, εισπράχθηκαν 27 εκατ. ευρώ τον τελευταίο χρόνο εκ των οποίων τα 7,4 προέρχονται από νοσοκομεία της Αθήνας.

Από τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων όπου οι ασθενείς πληρώνουν από την τσέπη τους για να δουν γιατρό, στα ταμεία των νοσοκομείων μπήκαν τον τελευταίο χρόνο 75 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 33 εκατ. προέρχονται από την Α υγειονομική περιφέρεια δηλαδή από νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων έφθασαν το τελευταίο έτος τα 103 εκατ. και τα 40 από αυτά εισπράχθηκαν από ασθενείς που επισκέφθηκαν νοσοκομεία της Αθήνας.

Μπορεί οι έλληνες ασθενείς να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους για να γιατρευτούν, αλλά τα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούν να είναι χρεωμένα σε προμηθευτές και φαρμακευτικές εταιρείες.

Μπορεί να έχουν γίνει αλλεπάλληλες ρυθμίσεις των οφειλών τους στο παρελθόν, αλλά παρ αυτά το σύστημα εξακολουθεί να δημιουργεί μαύρες τρύπες.

Καθόλου τυχαία αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι πρόσφατα τα δημόσια νοσοκομεία δε διέθεταν ούτε καν ισολογισμούς και διπλογραφικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν