Ιδιώτες ελεγκτές στα νοσοκομεία! Ανάστατοι οι εργαζόμενοι. Τι ελέγχουν

  • Iatropedia
Ανάστατοι είναι το τελευταίο διάστημα γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καθώς φαίνεται πως άρχισε να εφαρμόζεται παλαιότερος νόμος του 2011 που προέβλεπε την παρουσία ιδιωτών εσωτερικών ελεγκτών στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Τι ελέγχουν

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σαν να μην έφθαναν οι κουρεμένοι μισθοί, οι ατελείωτες απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, οι εργαζόμενοι έχουν όπως φαίνεται να αντιμετωπίσουν και εσωτερικούς ελεγκτές.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) το τελευταίο διάστημα άρχισε να εφαρμόζεται ο θεσμός που προβλέπεται σε νόμο Λοβέρδου και επιτρέπει την παρουσία εσωτερικού ελεγκτή στα νοσοκομεία.

Πρόκειται για ιδιώτες οι οποίοι προσλαμβάνονται για να ελέγχουν οικονομικά και διοικητικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα όμως οι ιδιώτες αυτοί φαίνεται να ελέγχουν και το ωράριο των εργαζομένων για να διαπιστώσουν εάν αργούν στην προσέλευση τους.

Κάτι βέβαια που ανησυχεί δεόντως τον κλάδο δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη και η διαδικασία της αυτοδίκαιης αργίας. Οι εργαζόμενοι φοβούνται πως μια μικρή αφορμή μπορεί να αποτελέσει αιτία να απομακρυνθούν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται νέες περικοπές και συμμετοχές σε διαγνωστικές εξετάσεις! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Συνεδριάζει η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων! Τι αλλάζει στα φάρμακα

Αυξάνονται οι συμμετοχές σε φάρμακα για χρόνια νοσήματα! Ποιοι ασθενείς πλήττονται

Ελπίδες για τους πάσχοντες με σκλήρυνση κατά πλάκας

Έρευνα για τον ύπνο: Η αϋπνία, και η θεραπεία της (μέρος 3ο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν