Ιατρικό Διαβαλκανικό: Στο επίκεντρο για τη μέθοδο της ενδοσκοπικής δισκεκτομής

  • Iatropedia
Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης επιλέχτηκε ως Κέντρο αναφοράς για την εκπαίδευση ιατρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην πλέον σύγχρονη μέθοδο της διατρηματικής ενδοσκοπικής χειρουργικής, για τη θεραπεία της κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου.

Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της μεθόδου που εφαρμόζεται στο Ιατρείο Σπονδυλικής Στήλης της Κλινικής από τον πιστοποιημένο ορθοπαιδικό χειρουργό Δρ. Στυλιανό Καπετανάκη, αποτέλεσαν το κριτήριο διαπίστευσης από τη μητρική εταιρεία της μεθόδου, Joimax Gmb (Germany).

Η μέθοδος της ενδοσκοπικής δισκεκτομής (MISS), εφαρμόζεται σε ασθενείς που πάσχουν από οξέα και χρόνια προβλήματα της μέσης, τα οποία οφείλονται σε κήλες του μεσοσπονδύλιου δίσκου, εκφυλίσεις δίσκου και πλάγιες σπονδυλικές στενώσεις.

Η επέμβαση διενεργείται στο χειρουργείο με τοπική αναισθησία – ελεγχόμενη μέθη και με τομή μόλις 8 χιλιοστών, από την οποία εισάγεται ενδοσκόπιο που αφαιρεί την κήλη. Η διάρκειά της είναι μικρότερη από 45 λεπτά, ο ασθενής μπορεί να περπατήσει μία ώρα μετά, ενώ εξέρχεται από την κλινική αυθημερόν ή την επόμενη ημέρα. Η επέμβαση είναι αναίμακτη, χωρίς διατομή μαλακών και οστικών στοιχείων, προκαλεί ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και προσφέρει άμεση – οριστική ανακούφιση στους πόνους της μέσης.

Οι μετεγχειρητικές επιπλοκές (φλεγμονή, νευρογενής βλάβη, αιμάτωμα) είναι μικρότερες του 2%.

Το Ιατρείο Σπονδυλικής Στήλης του Ιατρικού Διαβαλκανικού λειτουργεί στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα 2310400463 και 464.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν