Η τρόικα φέρνει το μεγάλο τσεκούρωμα στους μισθούς των γιατρών!

  • Iatropedia
Η τρόικα ήρθε είδε και απήλθε και επανήλθε με πιο αυστηρές διαθέσεις μετά και τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα τηρήσει το πρόγραμμα. Τι σημαίνει αυτό για τους Έλληνες γιατρούς του ΕΣΥ; Ότι μάλλον δε θα αποφύγουν το νέο τσεκούρωμα στους μισθούς τους αφού τα ειδικά μισθολόγια έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο των δανειστών μας. Τα παζάρια όμως είναι σε εξέλιξη. Τι θα γίνει τελικά;

Μαζί με τους δικαστικούς, τους διπλωμάτες και τους υπολοίπους που εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια, θα την πληρώσουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί που είδαν όμως ήδη τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατά 30 με 40% λόγω της περικοπής επιδομάτων, εφημεριών αλλά και γενικότερης μείωσης των μισθών του δημοσίου.

Οι συζητήσεις μιλούν για ένα ποσοστό μείωσης της τάξης του 8 με 10% χωρίς όμως να έχει ληφθεί η οριστική απόφαση για το ποσοστό. Άλλωστε τα παζάρια που γίνονται εστιάζονται στο να μη θιγούν ιδιαίτερα τα εισοδήματα των κλάδων που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, προκειμένου να μην υπάρξουν και ιδιαίτερα έντονες αντιδράσεις. Γιατί αντιδράσεις θα υπάρξουν και μάλιστα σε όλα τα επίπεδα.

Εξάλλου οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν πάρει ήδη τα όπλα και ετοιμάζονται για γενική συνέλευση προκειμένου να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Δήμητρα Ευθυμιάδου