«Η γιόγκα με βοηθά να νιώθω καλύτερα» – Ανοιχτή ημερίδα γιόγκα

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Mε κεντρικό σύνθημα "Η γιόγκα με βοηθά να νιώθω καλύτερα', την Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου, ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, με την χορηγία της Roche Hellas, πραγματοποιεί ανοιχτή ημερίδα γιόγκα με στόχο να τονίσει τη σημασία της σωματικής υγείας και ευεξίας.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Έβδομος (7ος), στην Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), Πλατεία Συντάγματος, 10:00 – 16:00.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τρία τμήματα γιόγκα τα οποία θα πραγματοποιηθούν από την ​​​​​Group & Personal Trainer και πιστοποιημένη Power Yoga Instructor​, Νίκη Πετρουλάκη​ και τους εξειδικευμένους συνεργάτες της, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και η δυνατότητα ενημέρωσης για τα οφέλη της γιόγκα στην υγεία, από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Πιο συγκεκριμένα, το κοινό θα μπορεί να λάβει μέρος σε τρία τμήματα γιόγκα, των 50 ατόμων το καθένα, στις παρακάτω ώρες διεξαγωγής: 10:30 – 12:00, 12:30 – 14:00 και 14:30 – 16:00.

H κυρία Ολυμπία Μπήτρου, Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου-ΑγκαλιάΖΩ δήλωσε: «Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, μέσα από τη συγκεκριμένη εκδήλωση στοχεύει να προσεγγίσει διαφορετικά τη σημασία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του λεμφώματος, τονίζοντας τη σπουδαιότητα της σωματικής άσκησης και ευεξίας».

«Στη Roche Hellas στηρίζουμε ενεργά καινοτόμες ενέργειες που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία και ενημερώνουν για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Για εμάς, ο ασθενής αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε μας δράση», τόνισε η κυρία Ξένια Καπόρη, External Affairs Director της Roche Hellas.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν και μπορούν να λάβουν μέρος γυναίκες και άντρες ενώ τα μαθήματα είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα και για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα, οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να λάβουν μέρος σε μία ειδική ενότητα παιδικής γιόγκα. Για τη συμμετοχή στα τμήματα γιόγκα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε είτε ηλεκτρονικά μέσω του www.shape.gr/shape-lymphoma/ είτε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 210 6801600 (Δευ. – Παρ., 10:00 – 16:00) έως και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού «Έχω Λέμφωμα και Συνεχίζω να Ζω τη Ζωή μου» που υλοποιεί ο Όμιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, με τη χορηγία της Roche Hellas.

Σχετικά με τη νόσο

Λέμφωμα
Το λέμφωμα είναι μια μορφή καρκίνου που μπορεί να αναπτυχθεί όταν υπάρξει κάποια δυσλειτουργία στον τρόπο παραγωγής ενός λεμφοκυττάρου, με αποτέλεσμα το κύτταρο να γίνει καρκινικό λόγω του συνεχούς, ανεξέλεγκτου, μη ομαλού κυτταρικού πολλαπλασιασμού που δεν ανταποκρίνεται στους κανονικούς φυσιολογικούς ελέγχους. Τα καρκινικά λεμφοκύτταρα, όπως και τα φυσιολογικά, μπορούν να αναπτυχθούν σε πολλά μέρη του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων των λεμφαδένων, του σπλήνα, του μυελού των οστών, του αίματος ή άλλων οργάνων.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στην Ελλάδα παρουσιάζονται περίπου 2.000-2.500 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο. Τα λεμφώματα διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τα Hodgkin λεμφώματα και τα μη –Hodgkin λεμφώματα.

Μη-Hodgkin Λέμφωμα (NHL)
Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί υπότυποι του λεμφώματος μη-Hodgkin (αποτελούμενοι κυρίως από κακοήθη B-κύτταρα), οι οποίοι κατηγοριοποιούνται με βάση διάφορους προγνωστικούς παράγοντες. Η πρόγνωση της νόσου εξαρτάται από το στάδιο της νόσου, τον αριθμό των σημείων του σώματος που έχουν προσβληθεί, την ηλικία του ασθενούς και άλλες αιτίες. Το συνηθέστερο σύμπτωμα των μη-Hodgkin λεμφωμάτων είναι διόγκωση χωρίς πόνο στους λεμφαδένες στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα. Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, νυχτερινούς ιδρώτες, αίσθημα κόπωσης, απώλεια βάρους, κνησμό. Εκτιμάται ότι στην Ελλάδα, παρουσιάζονται περίπου 2.000 νέες περιπτώσεις κάθε χρόνο.

Σχετικά με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ (www.oekk.gr) ιδρύθηκε το 1976. Έχει δύο παραρτήματα που λειτουργούν στην Πάτρα από το 2001 και στο Ηράκλειο Κρήτης από το 2007. Έχει περίπου 2.000 μέλη και 500 εκπαιδευμένους εθελοντές και εθελόντριες. Φιλοξενεί και στηρίζει τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λαρυγγεκτομηθέντων (ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ.), από το 1989.

Στόχος του ΑγκαλιάΖΩ είναι να συμβάλλει στην σφαιρική αντιμετώπιση του καρκίνου με οργανωμένα προγράμματα που υλοποιούνται από έμπειρους επαγγελματίες και εκπαιδευμένους εθελοντές, όπως :
-Πρόγραμμα Ενημέρωσης των πολιτών για Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση για όλους τους καρκίνους.
-Πρόγραμμα Ψυχοκοινωνικής και Οικονομικής Στήριξης των ογκολογικών ασθενών και των οικογενειών τους.
-Ενδονοσοκομειακά προγράμματα, όπως στην αναμονή της Κλινικής μιας Ημέρας και της Ακτινοθεραπείας και το πρόγραμμα της τροχήλατης δανειστικής βιβλιοθήκης.
-Πρόγραμμα Συνηγορίας και Διεκδίκησης Δικαιωμάτων των ογκολογικών ασθενών από το 2007.

Είναι Μέλος Εθνικών, Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνασπισμών για τον Καρκίνο. Στα 39 χρόνια δράσης του, ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του και στόχος μας παραμένει πάντα ένας:

ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ.