Η επιστήμη απεφάνθη: Αυτό είναι το καλύτερο τραγούδι για να αποκοιμηθείτε (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Iatropedia
Το τραγούδι που είναι ήδη “επιστημονικά αποδεδειγμένο” ότι είναι το πιο χαλαρωτικό που δημιουργήθηκε ποτέ, τώρα έχει το δικό του “βίντεο κλπ” για να το συνοδεύει.

Το συγκεκριμένο τραγούδι έχει αποδειχτεί ότι επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, μειώνει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα κορτιζόλης (της “ορμόνης του στρες”) στο αίμα με πρωτοφανείς ρυθμούς.

Το διάρκειας 8 λεπτών κομμάτι ονομάζεται “Weightless”, είναι δημιουργία του συγκροτήματος Marconi Union από το Μάντσεστερ της Αγγλίας, σε συνεργασία με τη Βρετανική Ακαδημία Ηχητικής Θεραπείας και θεωρείται ως το πιο χαλαρωτικό τραγούδι που έγινε ποτέ.

Στο πλαίσιο έρευνας του 2011, διαπιστώθηκε ότι το “Weightless” ήταν 11% πιο χαλαρωτικό από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι και έκανε τους συμμετέχοντες να αισθάνονται πιο έντονη υπνηλία από κομμάτια των Μozart, Enya, και Coldplay. Τα συνολικά ποσοστά άγχους των συμμετεχόντων μειώθηκαν κατά 65%, ακόμη και όταν εκείνοι κλήθηκαν ταυτόχρονα με το άκουσμα του τραγουδιού να εκτελέσουν εργασίες που σκοπό είχαν την αύξηση του άγχους τους.

Πατήστε “play” και… όνειρα γλυκά…

http://www.medicaldaily.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σας λείπει ύπνος; Κάντε το τεστ του 1' (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποια είναι η μέθοδος 4-7-8 για ευκολότερο ύπνο