Οι διακοπές κάνουν καλό στην υγεία. Το λένε και οι επιστήμονες!

  • Iatropedia
Η έννοια του καλοκαιριού και των διακοπών είναι συνυφασμένη με την ξεκούραση, ξεγνοιασιά και ηρεμία. Τώρα και με την σωματική και ψυχική υγεία!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, οι άνθρωποι που δεν επιλέγουν να κάνουν διακοπές, εκτός από δυστυχισμένοι είναι και με κακή υγεία!

Επιστήμονες του εξωτερικού μελέτησαν τα δεδομένα, που συλλέχθηκαν από εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες και τα σύγκριναν με την ψυχολογική και σωματική τους υγεία. Γιατί μας κάνουν καλό οι διακοπές;

Δυναμώνουν την καρδιά

Οι διακοπές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Όπως επισημαίνεται από τους ειδικούς, οι διακοπές αποτελούν το καλύερο τονωτικό για την καρδιά, καθώς βελτιώνουν άμεσα τον καρδιακό ρυθμό. Παράλληλα συμβάλλουν στην μείωση της υψηλής πίεσης, ρίχνοντας τα επίπεδα των ορμονών του στρες όπως η κορτιζόλη».

Καλύτερος ύπνος

Η προσμονή των διακοπών κάνει τους ανθρώπους πιο χαλαρούς. Αποβάλλοντας το περιττό άγχος είστε πιο άνετοι να κοιμηθείτε χωρίς δυσκολία και να ξυπνάτε ξεκούραστοι, κατά 65% περισσότερο από πριν. Η απουσία άγχους, σε συνδυασμό με την ησυχία των διακοπών καταπολεμούν τις αϋπνίες. Με την ολοκληρωμένη ξεκούραση υποχωρούν οι πονοκέφαλοι και η κατάθλιψη, καθώς και οι χρόνιες διαταραχές, όπως το αυχενικό σύνδρομο.

Γυμναστική

Οι διακοπές περιλαμβάνουν βόλτες, περιπάτους και αρκετό κολύμπι. Το σώμα αναγκάζεται να γυμναστεί χωρίς να το καταλάβει και τα αποτελέσματα είναι αρκετά εμφανή μετά το πέρας του καλοκαιριού.

Διαβάστε επίσης:

Tips για διακοπές χωρίς στρες!

Δημιουργήστε το καλοκαίρι μέσα σας και πάρτε διακοπές από τον…εαυτό σας