Η ακτινογραφία του ΕΣΥ δια χειρός εργαζομένων! Δείτε τα κενά και τις ελλείψεις

  • Iatropedia
Τραγικές είναι οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία, φαινόμενο που εντείνεται σε καιρό κρίσης καθώς προσλήψεις δε γίνονται ενώ και υλικά δεν αγοράζονται.

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά χιλιάδες κενά σε προσωπικό παρουσιάζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία. Οι προσλήψεις και με εντολή τρόικας έχουν παγώσει παρότι συχνά πυκνά διαφημίζονται προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Σύμφωνα με τις καταγραφές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) το προσωπικό που εργάζεται στα νοσοκομεία είναι κάτω των ορίων ασφαλείας.

Και αυτό επειδή η μία στις τρεις οργανικές θέσεις είναι κενή σε οργανισμούς που συστήθηκαν την τελευταία τετραετία. Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία υπάρχουν 33.000 κενές οργανικές θέσεις.

Και όχι τυχαία βέβαια αφού χρόνο με το χρόνο τα κονδύλια για την Υγεία τσεκουρώνονται. Είναι ενδεικτικό ότι οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ είναι 60% κάτω σε σχέση με το έτος 2009.

Και του χρόνου τα πράγματα θα είναι χειρότερα καθώς ο Μάκης Βορίδης έχει ήδη προαναγγείλει πως θα μειωθούν οι προυπολογισμοί περαιτέρω κατά 160 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα είναι τα νοσηλευτικά ιδρύματα να αδυνατούν να προμηθευτούν υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό και οι ασθενείς να φέρνουν ακόμη και τις γάζες από το σπίτι τους.

Πλέον όμως λείπουν και βασικά τρόφιμα από τα μενού των νοσηλευομενων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Άδειασαν από τρόφιμα τα ψυγεία στο ΚΑΤ και στο Κέντρο Αποκατάστασης!

Πόσα χρήματα χάνει η Ελλάδα από κλινικές μελέτες! Το χαμένο ρευστό και η ρύθμιση Βορίδη

Πως με τη μέθοδο του CSI θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα του σκελετού της Αμφίπολης!

Δείτε ποια φάρμακα λείπουν από τα φαρμακεία! Πλήρης κατάλογος