Γλυφάδα: Απέκλεισαν δομή για ηλικιωμένους – Ζητούν να μην μεταφερθούν

  • Iatropedia
Γλυφάδα
Εργαζόμενοι και τρόφιμοι έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24.10.2019) έξω από το κτίριο όπου φιλοξενούνται ηλικιωμένοι στη Γλυφάδα. Ζητούν να μην κλείσει η προνοιακή δομή, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση.

Η απόφαση να κλείσει το Κέντρο Χρόνιων Παθήσεων που βρίσκεται στην οδό Ναπολέοντα Ζέρβα στη Γλυφάδα, απέναντι από το δημαρχείο, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο από τους εργαζόμενους, όσο και από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή.

Μετά την απόφαση να κλείσει το Κέντρο, οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι θα μεταφερθούν σε δυο αντίστοιχα κέντρα, ένα στο Αιγάλεω και ένα στα Μελίσσια. Εργαζόμενοι και τρόφιμοι, όμως, ζητούν να μην χωριστούν και να μεταφερθούν όλοι μαζί αλλού. Να μείνει η συγκεκριμένη δομή ανοιχτή, αλλά να μεταφερθεί απλά σε άλλο κτίριο.

 
Παρουσία και εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι έκλεισαν με αλυσίδες την είσοδο του κτιρίου όπου φιλοξενείται το κέντρο. Έδεσαν δυο αναπηρικά καροτσάκια, πάνω στα οποία είχαν βάλει αυγά και… ντομάτες. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το ΕΚΑΒ, που είχε πάει στο σημείο για να παραλάβει τους τρόφιμους, να αποχωρήσει, με τους εργαζόμενους να διαμηνύουν πως δεν θα τους επέτρεπαν να μπουν στο κτίριο.

Τελικά, τόσο το ΕΚΑΒ όσο και ένα περιπολικό που βρισκόταν στο σημείο, πήραν εντολή να αποχωρήσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΟΣ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ

Πηγή: Newsit.gr