Γιορτή για την προώθηση των Ατόμων με Αναπηρία στην αγορά εργασίας

  • Γιάννα Σουλάκη
ΚΕΑ
Μία όμορφη γιορτή οργανώθηκε από το το Κέντρο Εργασίας Αναπήρων στο Πάρκο Πόλης του Δήμου Φυλής, με σκοπό την προώθηση των ΑμεΑ στην αγορά εργασίας.

«ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ» Χθες, Σήμερα, Αύριο…ήταν ο κεντρικός τίτλος της εκδήωσης, στην οποία κυριάρχισε ο χορός, το τραγούδι και η διασκέδαση για όλους με κοινωνικό και όχι προεκλογικό χαρακτήρα.

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑ Γ. Ρεθυμιωτάκης αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους αναφέρθηκε σε θέματα συνεργασίας και εργασίας των Ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες, αναζητώντας τρόπους για την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

«Κάποτε» είπε ο Πρόεδρος του ΚΕΑ: «Τα Άτομα με Αναπηρία τα πέταγαν στον Καιάδα, σήμερα μας χρησιμοποιούν για να κάνουν τη δουλειά τους. Αύριο κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει. Επειδή η εργασία όπως έχουμε πει κατ’ επανάληψη είναι το καλύτερο φάρμακο που γιατρεύει όλες τις αδυναμίες του κόσμου, πρέπει με οποιονδήποτε τρόπο να υπάρχει εργασία για όλους», τόνισε . και αναφέρθηκε σε παραδείγματα εταιρειών και ανθρώπων που προσφέρουν αυτό ακριβώς που ζητάνε τα άτομα με αναπηρία.

«Η Μελισσοκομική Εταιρεία ANEL Παντελάκης και η Ναυτιλιακή Εταιρεία EVAL Βαλλιανάτος, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των επιχειρήσεων του ΒΙΟ.ΠΑ Άνω Λιοσίων. Δεν υποτιμούν τις δυνατότητές μας και με βάση την Ε.Κ.Ε. μας προσφέρουν ό,τι καλύτερο θα μπορούσαν. (δουλειά στο χώρο μας, αγάπη και συνεργασία στις προσπάθειές μας). Αν όλοι οι επιχειρηματίες έκαναν κάτι παρόμοιο θα είχαμε εξαφανίσει την ανικανότητα που νομίζουν ορισμένοι ότι κουβαλάμε», λέει ο Πρόεδρος του ΚΕΑ.

«Όλοι μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ώστε να είμαστε όλοι ικανοί, αποτελεσματικοί αλλά και απαραίτητοι για ένα καλύτερο αύριο χωρίς διαφορές και διακρίσεις».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη γιορτή στα επισυναπτόμενα link – βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=YgvpKawImWo&feature=youtu.be

https://www.facebook.com/nikos.sidhropoulos/videos/10219797270593099/

https://www.facebook.com/100024277036986/videos/430684404417457/

https://www.facebook.com/antonisvogiatzis445/videos/3252093118150173/

https://www.facebook.com/antonisvogiatzis445/videos/3252093118150173/