Γιατροί Πρωτοβάθμιας προς Χάρη Θεοχάρη: «Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης διώχνει τους γιατρούς στο εξωτερικό»

  • Γιάννα Σουλάκη
Θεοχάρης
Τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έθεσαν οι ίδιοι επί τάπητος, στον υφυπουργό Οικονομικών, Χ. Θεοχάρη.

Συνάντηση με τον Χάρη Θεοχάρη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 31/08/2023 οι γιατροί της Πρωτοβάθμιας, με σκοπό να του γνωστοποιήσουν τα ακανθώδη προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και κυρίως αυτά που αφορούν τα οικονομικά.

Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Συντονιστικού Οργάνου Υγείας και με πρόθεση να συζητηθεί η οικονομική ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , η κατάργηση του claw back και του τεχνητού χρέους  των παλαιών ετών του  claw back, όπως έγινε και με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

«Κύμα φυγής γιατρών στο εξωτερικό για οικονομικούς λόγους»

Σύμφωνα με τους ίδιους τους γιατρούς, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης ενημερώθηκε και έδειξε να κατανοεί τη σπουδαιότητα των παραπάνω θεμάτων.

Οι ίδιοι από τη μεριά τους του δήλωσαν ότι η συνεχής απαξίωση και η οικονομική αιμορραγία έχει οδηγήσει πολλούς ικανούς ιατρούς στη μετανάστευση στο εξωτερικό με αποτέλεσμα ο κλάδος να παρουσιάζει ελλείψεις σε διάφορες ειδικότητες στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοχάρης, τόνισε πως κατανοεί τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκονται οι γιατροί και δεσμεύτηκε να δρομολογήσει νέα συνάντηση σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά για περαιτέρω χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν ο πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ κ. Φ. Πατσουράκος , πρόεδρος ΠΟΣΙΠΥ κ. Θ. Χατζηπαναγιώτου, ο πρόεδρος ΠΑΣΙΔΙΚ  κ. Ι. Καραμηνάς  , η πρόεδρος ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ κα Α. Μαστοράκου, ο Πρόεδρος του ΠΑΝΙΔΙ κ. Δ .Φασίτσας.