Γιατροί σε ρόλο …οδηγών στην Κεφαλονιά! Τι έφεραν οι διαθεσιμότητες

  • Iatropedia
Σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά τη διαθεσιμότητα των οδηγών των νοσοκομείων είναι πια σαφές πως δεν υπήρχε αφού καταγράφονται ακόμη και κωμικοτραγικά περιστατικά στην Κεφαλονιά το νησί που χτυπήθηκε από το σεισμό και υποτίθεται ότι θα στηριζόταν ειδικά στον τομέα της υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αφού λοιπόν εκλήθησαν ακόμη και …άσχετοι με την ειδικότητα υπάλληλοι να παίξουν το ρόλο των οδηγών μέχρι να βρεθεί η λύση μετά τη διαθεσιμότητά τους, τα κωμικοτραγικά περιστατικά συνεχίζονται. Πλέον ακόμη και γιατροί καλούνται να κάνουν τους οδηγούς-συνοδούς.

Όπως καταγγέλλουν γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου –Κέντρου Υγείας Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο» μεταξύ αυτών και ο Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής, Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας, στη χτυπημένη από το σεισμό Κεφαλονιά γίνονται προσπάθειες να …βαφτιστούν πληρώματα ασθενοφόρου οι εφημερεύοντες ιατροί.

Ειδικότερα πέντε γιατροί του νοσοκομείου σημειώνουν με επιστολή τους:

«Η απόφαση να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι οδηγοί των ασθενοφόρων του νοσοκομείου του Ληξουρίου αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τον πληθυσμό της σεισμόπληκτης Παλικής, μιας περιοχής, τις ανάγκες της οποίας, το ΕΚΑΒ αδυνατούσε να καλύψει ήδη πριν από τις τελευταίες εξελίξεις».

Και συνεχίζουν: «Η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο με τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου να μπαλώσει τα προφανή κενά «βαφτίζοντας» πληρώματα ασθενοφόρου τους εφημερεύοντες ιατρούς.

Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Διοικητής με γραπτή εντολή του της 9/4/014 υποχρέωσε τον ευρισκόμενο σε ενεργό εφημερία ιατρό να συνοδεύσει ως πλήρωμα τον οδηγό του ΕΚΑΒ για διακομιδή ασθενούς από την οικία του στο νοσοκομείο. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στις 10/4/2014 οπότε και διακομίσθηκε ασθενής από την περιοχή της Θηνιάς».

Οι γιατροί τονίζουν ότι θεωρούν τη συγκεκριμένη τακτική παράνομη και απαράδεκτη τη στιγμή μάλιστα που στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου υπάρχουν μόλις τρεις ειδικευμένοι ιατροί (δύο με βαθμό Διευθυντή και ένας με βαθμό επιμελητή Α) και κανείς ειδικευόμενος από τους τέσσερις που προβλέπονται.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι επίσης ότι για να βγούνε οι εφημερίες καλούνται τρεις αγροτικοί ιατροί η θητεία του ενός εκ των οποίων έληξε πρόσφατα.

Και όπως είναι φυσικό το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο σε ενεργό εφημερία βρίσκεται «ένας μόνο παθολόγος χωρίς δεύτερο ιατρό σε εφημερία ετοιμότητας» επισημαίνουν οι γιατροί και συμπληρώνουν: « γεγονός εξαιρετικά προβληματικό σε περιπτώσεις διακομιδών βαρέως πασχόντων ασθενών προς το νοσοκομείο Αργοστολίου».

Οι γιατροί με επιστολή τους στην Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) ζητούν στήριξη ώστε να μη μετατραπούν σε …πληρώματα ασθενοφόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όταν τα χρήματα από τον καπνό γίνονται…καπνός! Που καταλήγει ο φόρος των τσιγάρων;

«Εκλογές τον Οκτώβριο ή καθόλου»! Η μάχη της κάλπης και στους ιατρικούς συλλόγους

ΣΟΚ: Αύξηση 70% των κλήσεων για αυτοκτονίες! Η Ελλάδα της κρίσης σκοτώνει τους Έλληνες

Φαγητό με…delivery στους ασθενείς του ΕΣΥ! Άδωνις:»Και λουκέτα σε μαγειρεία νοσοκομείων»