Γιατροί ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ: Να επιστρέψουν όλοι στην δημόσια πρωτοβάθμια

  • Iatropedia
Την επαναπρόσληψη των 3000 γιατρών που έφυγαν πέρσι από την δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (πολυιατρεία) με σκοπό να διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ζητεί ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Αττικής (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ Αττικής).

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Παναγιώτης Ψυχάρης, εξηγεί ότι «το εκβιαστικό δίλημμα που τέθηκε πέρσι στους γιατρούς που υπηρετούσαν στον ΕΟΠΥΥ από το νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη, να επιλέξουν σε μόλις επτά ημέρες αν θα εργαστούν γιατροί ως πλήρους απασχόλησης ή αν θα απομακρυνθούν για να διατηρήσουν το ιατρείο τους, συνιστούσε απόλυση. Περίπου 2.000 γιατροί έχουν απομακρυνθεί και άλλοι 1.000 εργαζόμαστε με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις».

Τα κενά των γιατρών που έφυγαν παραμένουν…κενά προσθέτει ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου, Δημήτρης Λιανός, γεγονός που ειδικά στην επαρχία, έχει ως αποτέλεσμα όλα τα ιατρεία του ΠΕΔΥ να υπολειτουργούν. Και τονίζει: «Αυτή τη στιγμή στην Τρίπολη απασχολούνται μόλις τρεις ή τέσσερις γιατροί και στη Φλώρινα δύο».

Το μέλος του Συλλόγου,Γιώργος Κομματάς, προσθέτει ότι «οι δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης είναι σήμερα ένα ερημικό τοπίο… Οι ασφαλισμένοι καθημερινά αγωνιούν και δεν μπορούν να βρουν λύση ακόμα και για τη συνταγογράφηση χρόνιων παθήσεων».

Ο κ. Κομματάς δηλώνει ότι τα μέλη του συλλόγου ζητούν την επανένταξη των γιατρών στο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης «προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία εις βάρος λειτουργών που προσέφεραν για χρόνια της υπηρεσίες τους και κατ' επέκταση να βοηθηθεί η καθημερινότητα των πολιτών στην πρόσβασή τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, την οποία αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια να βελτιώσουμε και όχι να διαλύσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν