Γιατί »σκάει» το δέρμα μου;

  • Iatropedia
Το δέρμα που σπάει είναι μια ενοχλητική κατάσταση για τους πάσχοντες ενώ όταν εμφανίζεται στις γυναίκες δημιουργεί στρες και άγχος γαι την εξωτερική εμφάνιση αφού το αποτέλεσμα είναι αντιαισθητικό. Πότε συμβαίνει αυτό; Πως μπορεί να αντιμετωπισθεί; Απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί

Το ξηρό δέρμα είναι μια πολύ συχνή πάθηση που προκαλεί ''μπαλώματα'' στο δέρμα. Εκδηλώνεται το χειμώνα και σε ξηρά κλίματα.

Οι αιτίες που ενοχοποιούνται είναι:

ιστορικό έκζεμα .

παρενέργεια των φαρμάκων.

υποθυρεοειδισμό .

Πιθανές επιπλοκές περιλαμβάνουν εξανθήματα, έκζεμα, και βακτηριακών μολύνσεων.

Εξαιρετικά ξηρό δέρμα μπορεί να προκαλέσει ρωγμές και σπασίματα στο δέρμα.

Φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων τοπικά κορτικοστεροειδή και αντιισταμινικά από το στόμα μπορεί να βοηθήσούν ώστε να αντιμετωπισθεί η φαγούρα.

Αρκετά διορθωτικά μέτρα, όπως η μείωση της συχνότητας κολύμβησης και λίπανση του δέρματος με ενυδατικά στο ντους, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο και την πρόληψη.

Τι είναι το ξηρό δέρμα;

Ξηρό δέρμα είναι μια πολύ κοινή πάθηση του δέρματος που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη της κατάλληλης ποσότητας νερού στο πλέον επιφανειακό στρώμα του δέρματος, την επιδερμίδα

Περιοχές όπως τα χέρια, τα χέρια, και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα πόδια τείνουν να επηρεάζονται περισσότερο από το ξηρό δέρμα. Ξηρότητα του δέρματος επηρεάζεται από την ποσότητα των υδρατμών στον περιβάλλοντα αέρα, η υγρασία. Ξηρό δέρμα είναι επίσης γνωστή ως ξηροδερμία ή ξηροδερμία.

Το ξηρό δέρμα μπορεί να είναι ήπιος, προσωρινή κατάσταση που διαρκεί μερικές ημέρες έως εβδομάδες. Το ξηρό δέρμα μπορεί επίσης να γίνει μια πιο σοβαρή, μακροχρόνια πρόβλημα του δέρματος για ορισμένους. Τα συμπτώματα του ξηρού δέρματος περιλαμβάνουν δυσφορία από σφίξιμο του δέρματος και τον κνησμό.

Επίσης, οι εξωτερικοί παράγοντες όπως ο καιρός μπορεί να επηρεάσει τη σοβαρότητα της ξηρότητας του δέρματος. Για παράδειγμα, το κρύο ή ξηρό αέρα και το χειμώνα μπορεί να επιδεινώσει το ξηρό δέρμα. Τα άτομα των οποίων τα επαγγέλματα απαιτούν πιο συχνό πλύσιμο των χεριών και απολύμανση μπορεί να εμφανίσουν ξηρό δέρμα πιο συχνά. Ξηρό δέρμα μπορεί επίσης να είναι μια παρενέργεια κάποιων φαρμάκων ή ένα σύμπτωμα μιας υποκείμενης ιατρική διαταραχή.

Η επιδερμίδα είναι συνήθως αποτελείται από λίπος (λιπίδιο) και πρωτεΐνες. Το λιπιδικό τμήμα της επιδερμίδας του δέρματος βοηθά στην πρόληψη της αφυδάτωσης . Όταν τα λιπαρά έλαια του δέρματος αφαιρούνται, το δέρμα χάνει την προστασία του και χάνει την υγρασία πιο εύκολα. Καθώς το δέρμα γίνεται ξηρό, αυτό επίσης μπορεί να γίνει πιο ευαίσθητα και επιρρεπή σε εξανθήματα και δερματικά προβλήματα. Αυτή η κατάσταση είναι μερικές φορές αναφέρεται ως ξηροδερμία. Ξηρό δέρμα μπορεί να είναι μία εντελώς αόρατο κατάσταση του δέρματος, ή μπορεί να προκαλέσει μια λεπτή ξηρή σκόνη που μοιάζει με την εμφάνιση του δέρματος. Ανεπεξέργαστα, ξηρό δέρμα μπορεί να γίνει ερεθισμένο και να οδηγήσει σε ένα κόκκινο εξάνθημα (xerodermatitis).

Απλά μέτρα πρόληψης και θεραπείας

Αποφύγετε τα ισχυρά σαπούνια και απορρυπαντικά.

Χρησιμοποιήστε εσωτερική υγραντήρες δωμάτιο.

Περιορίστε την έκθεση σε ερεθιστικούς παράγοντες όπως οι διαλύτες.

Αποφύγετε τα είδη ένδυσης μαλλί.

Χρησιμοποιήστε το βαμβάκι και φυσικέςίνες ένδυσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έξι συνήθειες που γερνούν το δέρμα!

Κόκκινες ελιές στο δέρμα: Πότε ν' ανησυχήσω;